- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri externe

Scandal în justiție, provocat o badantă româncă din Italia. În joc e o moştenire de peste 2 milioane de euro

20 Jun, 22:28 • Adrian Popovici
O româncă, badanta unui italian bogat, a fost dată în judecată de fiica acestuia după ce a primit o moștenire de 2 milioane din partea bărbatului. În cele din urmă, instanța i-a dat câștig de cauză româncei.
Scandal în justiție, provocat o badantă româncă din Italia. În joc e o moştenire de peste 2 milioane de euro

O femeie din România care a lucrat ca badantă pentru un bătrân din Italia s-a aflat în mijlocul unui scandal care a ajuns chiar și în justiție și care a atras chiar și atenția presei din peninsulă. Mai exact, este vorba despre o româncă care a primit din partea celui pe care l-a îngrijit o moștenire de aproximativ 2 milioane de euro, contestată de către fiica acestuia, după cum notează Corriere della Sera.

O badantă din Italia a fost implicată într-un caz juridic complex după ce a primit o moștenire de 2 milioane de euro din partea bătrânului pe care l-a îngrijit. Situația a devenit subiect de discuție în contextul în care tot mai multe badante primesc moșteniri substanțiale de la persoanele în vârstă pe care le asistă. În acest caz particular, Lodovico Geninat, fondatorul imperiului „Vigel”, o companie de renume în producția de mașini-unelte pentru industria auto, a lăsat badantei sale o sumă considerabilă de bani și un apartament după decesul său în 2017, la vârsta de 96 de ani.

Decizia lui Geninat a fost contestată de fiica sa, care a preluat conducerea companiei la doar 21 de ani. Ea a susținut că badanta și-a folosit influența pentru a manipula decizia tatălui său în favoarea ei. Totuși, instanțele italiene au respins aceste acuzații.

Tribunalul de apel a menținut hotărârea inițială din ianuarie 2023, exonerând-o pe badantă de orice vină. Judecătorii au stabilit că nu au existat fapte penale și că Lodovico Geninat era perfect capabil să ia decizii raționale în privința moștenirii sale.

Badantă având grijă de un bătrân
Badantă având grijă de un bătrân

Te-ar putea interesa și: Cum pot ieși la pensie în 2024 românii din Italia. Anunțul momentului pentru badante, bone și asistenții sociali care au lucrat peste hotare

De ce a ajuns badanta să primească moștenirea de 2 milioane de euro?

Conflictul dintre Lodovico și fiica sa a început în 2011, pe fondul unor viziuni diferite asupra extinderii companiei în India și China. Aceste tensiuni au dus la o răcire a relațiilor familiale, Lodovico îndepărtându-se tot mai mult de familie și apropiindu-se de badantă.

Fiica sa a susținut că, din cauza acestor tensiuni, tatăl ei a fost vulnerabil la influența badantei, însă tribunalul a concluzionat că el era în deplinătatea facultăților mintale atunci când a decis să-și lase moștenirea.

Avocatul badantei, Domenico Odetti, a declarat că verdictul confirmă corectitudinea deciziei din prima instanță și integritatea clientei sale. El a subliniat că badanta și-a îndeplinit întotdeauna sarcinile cu profesionalism și nu a profitat de vulnerabilitatea bătrânului.

Citește și: Fostă badantă româncă, despre viața în România, după ce a lucrat timp de 18 ani în Italia: „Am fost obișnuite cu o viață fără grija facturilor. Acasă este cu totul altceva”