Scheletul de T-Rex care urmează să fie scos la licitație pe data de 18 aprilie este expus la Zurich, relatează stiripesurse.ro. În urmă cu puțin timp, casa de licitații Koller a estimat valoarea exemplarului, iar suma la care ajunge este uriașă.
Pe data de 18 aprilie, scheletul de T-Rex va fi scos la licitație în Elveția. Între timp, exemplarul este expus la Zurich. Oasele sunt ale unui animal care a trăit în urmă cu 67 milioane de ani. Yolanda Schicker-Siber este responsabilul care s-a ocupat de reconstituirea scheletului unui Tiranozaur Rex. Puzzle-ul uriaș a fost realizat alături de mai mulți experți, iar tot demersul a duarat două zile.
Numit Trinity, scheletul de T-Rex are aproximativ 3.9 metri înălțime și 11.6 metri lungime. El este amplasat pe un covor roșu, în mijlocul unei săli de concerte din Zurich, sub candelabrele de cristal. Trinity este un ansamblu de oase de la trei exemplare de T-Rex diferite, identificate între 2008 și 2013 în Montana și Wyoming, în nord-vestul Statelor Unite. În siturile respective au fost găsite și alte două schelete.
Citește și: Cui aparțineau sarcofagele descoperite după incendiul de la Notre-Dame?
Primul a fost scos la licitație în 2000, vândut cu 31.8 milioane de dolari. Totodată, al doilea exemplar a atins valoarea de 8.4, în 1997. Anul trecut, casa de licitații Christie’s a fost nevoită să retragă de la vânzare timp de câteva zile un alt schelet de T-Rex, din cauza îndoielilor legate de autenticitatea elementelor.
Schicker-Siber a declarat că asamblarea scheletului T-Rex nu a fost deloc ușoară, având în vedere că „oasele sunt foarte, foarte vechi. Au 67 de milioane de ani. Prin urmare, sunt fragile, au crăpături”. Aart Walen a precizat cu mândrie că a luat parte la acest proces alături de alți colegi, ba mai mult decât atât, a recunoscut că nu a spart nimic pe toată perioada reconstituirii.
Casa de licitații Koller a anunțat că valoarea lui Trinity este estimată între 6 și 8 milioane de franci elvețieni (sume similare în euro). Expertul în istorie naturală al instituției a precizat că suma este „destul de scăzută”, în contextul unei adevărate frenezii la nivelul cumpărătorilor, interesați de astfel de exemplare.
Având în vedere că mai mult de jumătate din materialul osos al scheletului provine din cele trei componente de tiranozaur, scheletul nu poate fi considerat de înaltă calitate. Din acest motiv, casa de licitații a vrut să păstreze transparența cu privire la originea oaselor, astfel, numele este unul ales cu multă atenție de către reprezentanți.
„De aici şi numele Trinity. Nu facem niciun secret din faptul că acest exemplar provine din trei situri diferite”, spune un reprezentant al casei de licitație.
Te-ar putea interesa și următorul subiect: Licitație record pentru o pictură semnată de Pablo Picasso. Iată poza operei pentru care s-au cerut 21,6 milioane de dolari