Google a lansat astăzi, 11 mai, chatbot-ul care folosește inteligența artificială generativă Bard pentru 180 țări, în engleză. Primele informații arată că, în curând, tehnologia va fi integrată mai multor platforme, inclusiv căutării online, informează economedia.ro. Google susține că produsele sunt mult mai utile prin IA generative.
Chatbot-ul Bard este disponibil începând de astăzi, 11 mai, pentru 180 țări, în limba engleză. Chatbot-ul este cel care folosește inteligența artificială generativă. Mai mult decât atât, Google a anunțat că are de gând să implementeze tehnologia menționată pentru mai multe platforme, inclusiv pentru căutările online.
Din acest punct de vedere, Sundar Pichai a relatat că, de 7 ani, Google este o întreprindere a inteligenței artificiale. CEO-ul grupului californian a completat că produsele devin radical mai utile cu ajutorul inteligenței artificiale.
Citește și: Se fac bani din ChatGPT? Ce salariu are un trainer de inteligență artificială. Suma este ireală
„De şapte ani suntem, înainte de toate, o întreprindere a inteligenţei artificiale şi suntem la o cotitură”, declară Sundar Pichai.
„De ceva timp ne facem produsele radical mai utile cu ajutorul IA generative, urmând o abordare îndrăzneaţă şi responsabilă”, completează el.
În luna noiembrie a fost lansată interfața ChatGPT, concepută de către start-upul californian OpenAI, finanțat de Microsoft. Momentul a dat startul unei curse frenetice a IA generative. Google a răspuns cu propria interfață, prin chatbot-ul Bard, prezentat publicului la sfârșitul lunii martie. Astăzi, 11 mai, compania a anunțat că tehnologia menționată este disponibilă în 180 țări din lume, în engleză.
În curând, chatbot-ul de la Google va putea conversa în 40 limbi. Mai mult decât atât, tehnologia urmează să devină multimedia. Acest lucru înseamnă că va putea integra imagini atât în întrebările internauților, cât și în răspunsurile pe care le oferă navigatorilor pe internet. Astfel, Bard va deveni mai capabil ca niciodată în utilizarea PaLM, adică a modelului lingvistic care, în esență, alimentează tehnologia în cauză și îi permite să ofere răspunsuri de o mai bună calitate. Inițial, Google avea de gând să introducă tehnologia în diferite state în consens cu o listă de așteptare. Decizia transmisă astăzi ne arată că s-a renunțat la această idee.
Fidelitatea răspunsurilor va fi îmbunătățită, iar în cele din urmă, Bard va îndeplini noi sarcini. În următoarele zile, utilizatorii se pot aștepta la o mulțime de noi caracteristici și funcții.
Te-ar putea interesa și: Poșta Română, salt uriaș spre modernizare. Compania folosește ChatGPT pentru scrierea fișelor de post și introduce tehnologia UiPath