Schimbări de ultimă oră pentru românii din Marea Britanie! Această măsură dură care îi viziează pe muncitorii ce vin din alte țări în Marea Britanie face parte fin planul autorităților de a reduce semnificativ migrația netă, a declarat ministrul pentru migrație legală, Tom Pursglove.
Citește și Poștașii au creat un adevărat șoc în Marea Britanie! Cum au putut aceștia să iasă în stradă
Pe data de 2 februarie, guvernul din Marea Britanie a recurs la o modificare legislativă care îi va afecta nu doar pe români, ci și pe cetățenii străini care trăiesc și muncesc în regat.
Conform noilor reglementări care urmează să intre în vigoare la mijlocul lunii martie, îngrijitorii străini nu-și vor mai putea lua familia cu ei.
Prin această măsură, miniștrii speră să reducă migrația netă și în același timp, Unison avertizează că astfel vor fi mai puțini lucrători dispuși să vină în Marea Britanie, iar criticii cred că va fi un „dezastru”. Gavin Edwards, șeful departamentului social al sindicatului, a oferit o serie de declarații despre decizia guvernului britanic.
„Schimbările nesăbuite ale miniștrilor în politica de imigrație înseamnă un dezastru pentru asistența socială. Până când ratele de salarizare nu vor crește substanțial, nu vor exista niciodată suficienți recruți din Marea Britanie pentru a acoperi golul imens din forța de muncă în domeniul îngrijirii”, a declarat Gavin Edwards, șeful departamentului social al sindicatului, conform The Mirror.
În prezent, în Marea Britanie există aproximativ 152.000 de locuri de muncă vacante în domeniul îngrijirii. Însă, oficialii se gândesc la alte rezultate. James Cleverly, ministrul de Interne crede că va fi„cea mai mare reducere din toate timpurile”. Pe lângă interdicția legată de aducerea familiilor în țară, guvernul se gândește și la un prag salarial drastic ridicat pentru lucrătorii calificați la 38.700 de lire sterline.
Mai mulți angajatori din Republica Dominicană se pregătesc să implementeze un proiect-pilot voluntar de șase luni prin care angajații trec la o săptămână de lucru de patru zile în loc de cinci. Deși scad orele de muncă, salariul va rămâne același.
Companiile din Republica Dominicană se pregătesc pentru un pilot voluntar de șase luni privind săptămâna de lucru de patru zile, prima mișcare de acest gen pentru țara din Caraibe, scrie The Gardian.
Inițiativa ar urma să fie lansată în februarie, angajații câștigând același salariu, a spus guvernul dominican, iar săptămâna standard de muncă va fi redusă de la 44 de ore la 36 de ore, de luni până joi.
„Acordă prioritate oamenilor, îmbunătățind sănătatea și bunăstarea și promovând o productivitate durabilă și ecologică”, a spus ministrul muncii, Luis Miguel de Camps.
Printre companiile așteptate să participe se numără Claro, o companie de telecomunicații din America Latină; compania de energie EGE Haina; IMCA, o afacere cu echipamente grele; și agenția națională guvernamentală de asigurări de sănătate.
Citește și Dacia a vândut 28.651 de mașini în Marea Britanie în 2023. Iată ce vehicule preferă britanicii