- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri externe

Semnal de alarmă pentru românii care merg în Grecia! Îngrijorări privind temperaturile extreme din ultima perioadă

25 Jun, 17:14 • Fundeanu Madalina
Avertisment pentru românii care merg în vacanță în Grecia! Temperaturile extreme cauzează tot mai multe probleme.
Semnal de alarmă pentru românii care merg în Grecia! Îngrijorări privind temperaturile extreme din ultima perioadă

Autoritățile din Grecia le transmit turiștilor și vizitatorilor care vin în această țară să „nu își asume riscuri inutile”. Avertismentul apare în urma deceselor unor europeni în timpul recentei canicule, după cum informează Euronews. De curând, în Grecia a avut loc o serie de decese ale turiștilor, din cauza temperaturilor care au ajuns până la 43 de grade.

Avertisment pentru românii care merg în vacanță în Grecia! Riscurile sunt uriașe

Trei turiști au fost găsiți fără suflare într-o singură săptămână, iar mai mulți au fost dați dispăruți. În decursul zilei de astăzi, un turist venit din Germania, în vârstă de 68 de ani, a fost găsit fără viață pe insula grecească Creta.

Grecia a fost luată cu asalt de cel mai timpuriu val de căldură din istorie, cu temperaturi care au depășit chiar și 40 de grade.

„Oamenii trebuie să înțeleagă că schimbările climatice au loc și că trebuie să fie foarte atenți”, a transmis ministrul greca l sănătății, Adonis Georgiadis, care a pus acest lucru pe seama crizei climatice

Geografia Greciei și apropierea de Africa reprezintă câțiva factorii care o vulnerabilizează în fața efectelor schimbărilor climatice provocate de rasa umană.

Ai mai putea citi: Alertă în Grecia, după ce numărul de turiști decedați a crescut. Ce au descoperit autoritățile

Grecia
Grecia

„Am avut cazuri de călători străini care și-au pierdut viața în Grecia. Ei și-au pierdut viața pentru că au subestimat fenomenul (schimbărilor climatice)”, a mai spus ministrul.

Acesta și-a continuat discursul menționând că turiștii trebuie să fie „foarte atenți” atunci când vizitează țara, care se confruntă cu temperaturi ridicate, și să nu își asume „riscuri inutile”.

În vreme ce atracțiile turistice cunoscute precum Acropolele se închid adesea în scopul de a proteja vizitatorii, turiștii care au murit au ieșit, în mare parte, la plimbare în toiul zilei, când temperaturile atingeau cel mai înalt nivel.

Printre semnele de avertizare că s-ar putea să suferiți de efectele căldurii se numără confuzia, dificultatea de a lua decizii și o percepție alterată a riscului, conform sursei citate.

Experții spun că cele mai bune variante pe care le aveți sunt ieșirea la umbră sau într-un loc răcoros, consumul de apă și solicitarea imediată de ajutor medical în caz de nevoie. Bebelușii, copiii mici, persoanele care au probleme de sănătate preexistente și vârstnicii ar trebui să rămână în casă, la adăpost.

Vezi și: Seceta și canicula cresc prețurile de la raft! Se anunță scumpiri în lanț în 2024