Începând de marți, 1 aprilie, Netflix pune gratuit la dispoziție miniseria britanică „Adolescence” în toate școlile de învăţământ secundar din Marea Britanie pe platforma de streaming pentru profesori Into Film+, notează La Stampa.
Vizionarea va fi însoțită de un ghid, dar și de materiale menite să ajute profesorii și părinții să gestioneze conversațiile care apar după vizionarea serialului împreună cu elevii, pentru a facilita discuțiile cu aceștia. Inițiativa vine după o întâlnire organizată de premierul britanic Sir Keir Starmer cu organizații caritabile dedicate sănătății mintale a tinerilor.
Citește și: Serialul de pe Netflix iubit de români ajunge la final. Când apare ultimul sezon!
„Am creat acest serial pentru a da naştere unor discuţii, pentru a pune întrebarea: cum ne putem ajuta copiii? A avea uimitoarea ocazie de a-l aduce în școli depășește cu mult așteptările noastre. Sperăm că le va folosi profesorilor pentru a vorbi cu elevii, şi, mai mult decât atât, că îi va ajuta pe elevi să vorbească între ei”
, a spus autorul serialului, Jack Throne.
Adolescence, creat de Jack Thorne și actorul Stephen Graham, urmărește cazul unui băiat de 13 ani acuzat de uciderea unei colege de clasă și a fost aclamat de critici și a înregistrat audiențe uriașe pentru serviciul de streaming.
Prim-ministrul Sir Keir Starmer a declarat că a urmărit serialul împreună cu copiii săi adolescenți și a afirmat că ar putea exista o „problemă cu băieții și bărbații tineri” legată de masculinitatea toxică.
Elevii de la Școala Meadowhead și-au oferit opiniile despre serial către BBC și au împărtășit experiențele din social media.
Marissa, 14 ani, a declarat că subiectele abordate în serial sunt „relevante”.
„Cred că a fost frumos, modul în care a fost filmat și faptul că au folosit copii normali, astfel încât a părut natural, unic și adevărat pentru viața reală”, a spus ea.
„Folosesc mult social media și am trei frați. Îmi fac griji că este ușor pentru ei să se radicalizeze. Nu sunt sigură că părinții mei înțeleg asta, așa că încerc să îi îndrum.”
Marissa crede că prezentarea dramei în clasă ar fi „benefică”.
„Cred că ar trebui să fie prezentată în școli și nu ascunsă. Poate că ar putea să o împartă în scene digerabile, mai degrabă decât să arate toată violența, dar este important ca copiii să o vadă.”, a mai spus ea.
Citește și: Amazon, anunţ revoluţionar! Din 2025, începe să dubleze seriale şi filme cu ajutorul AI pe Prime Video