- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri externe

Singura bere care poate fi consumată la Campionatul European de Fotbal 2024. Cât trebuie să dea fanii pentru ea

12 Jun, 16:10 • Alexe Raluca
Campionatul European de Fotbal din 2024 se apropie cu pași rapizi, iar organizatorii au început să furnizeze detalii despre eveniment. La aflarea acestora, spectatorii au început să fie nemulțumit.
Singura bere care poate fi consumată la Campionatul European de Fotbal 2024. Cât trebuie să dea fanii pentru ea

Spectatorii ce urmează să umple stadioanele cu ocazia Campionatului European de Fotbal sunt nemulțumiți de faptul că trebuie să consume un singur tip de bere.

Citește și: Stațiunea în care, din 2024, este strict interzis consumul de bere pe plajă. Unde s-a impus această regulă oficială

Singura bere care poate fi consumată la Campionatul European de Fotbal 2024

În doar câteva zile începe Campionatul European de Fotbal 2024, respectiv vineri, 14 iunie. Și pentru că să fii suporter nu este deloc ușor, aceștia au nevoie de un „combustibil” pe măsură, vorbind despre bere. Din păcate, însă, organizatorii nu oferă spre vânzare decât un singur tip de bere, lucru de care spectatorii sunt foarte nemulțumiți.

Spectatorii de pe stadion și zonele oficiale ale fanilor din așa-numitele „orașe gazdă” nu prea au de ales în privința acestei băuturi. Există o excepție într-un oraș din Renania de Nord, respectiv Westfalia. Jumătate de litru de bere costă 7 euro, indiferent că este o variantă pilsner, shandy sau fără alcool 0,0%. Pe lângă prețurile băuturilor, la Campionatele Europene se mai oferă și o garanție de ambalaj de 3 euro. Așadar, jumătate de litru de bere costă 10 euro la cumpărare, cu tot cu garanție.

După cum relatează Express, la Köln există o reglementare specială. Pe lângă „berea oficială UEFA EURO 2024”, există și Gaffel-Kölsch. Deși nu există nici afișe oficiale cu informații, oricine comandă o „bere locală” va fi servit cu Kölsch. Motivul este că, la Campionatele Europene există o interdicție absolută de publicitate pentru toate mărcile de bere care nu sunt parteneri oficiali la Campionatul European. Așadar, faptul că există Kölsch la Campionatele Europene de la Köln este o excepție absolută, scrie wa.de.

„De ce este de fapt legal așa ceva?”, este întrebarea fanilor. Interdicția berii provoacă discuții și pe rețelele de socializare, unde există sute de comentarii despre interzicerea berii locale la EURO 2024. Băuturile răcoritoare precum Cola, Fanta, Sprite sau Apple spritzer costă 6 euro pe jumătate de litru, iar apa costă 4,50 euro. Pentru cafea, ceai sau ciocolat caldă se va da 4,10 euro pentru 0,3 litri.

EURO 2024 începe pe 14 iunie cu meciul de deschidere dintre Germania și Scoția. Finala va avea loc pe 14 iulie la Berlin, conform ziarulromanesc.de.

Cotește și: Turist german, șocat de prețurile din România. Cât a dat pe o bere și o porție de mici