Spania a aprobat noua lege a locuinței. „Plata se va face prin mijloace electronice. În mod excepțional, atunci când una dintre părți nu deține cont bancar sau acces la mijloace electronice de plată și la cererea acesteia, aceasta se poate face în numerar și în locuința închiriată”, stabilește articolul numărul 10 din actualul proiect.
Legiuitorul a indicat că plata în numerar în operațiunile economice facilitează foarte mult comportamentul fraudulos. Mai mult, favorizează opacitatea operațiunilor și activităților și ascunderea acestora față de stat.
Majoritatea chiriilor în Spania sunt plătite prin transfer bancar în contul proprietarului. Dar există cazuri în care se face plata chiriei în numerar. În legătură cu acest punct, legislația în vigoare indică următoarele : „Plata se va face în locul și prin procedura convenite de părți sau, în lipsă, în numerar și în locuința închiriată”.
Plata în numerar către proprietar în cazul unei persoane fizice poate fi considerată o procedură simplă. Însă, dacă proprietarul este persoană juridică, fie bancă sau agenție imobiliară, plata chiriei în numerar se poate face doar atunci când chiria nu depășește 2.500 de euro . Legea 7/2012 interzice aceste tranzacții în numerar atunci când una dintre părți nu este persoană fizică.
Principalele linii ale textului, potrivit noticiastrabajo, se referă și la crearea unei comisii de lucru care să reglementeze contractele de închiriere temporară. Acestea privesc sezonul turistic, locurile de muncă pe perioadă determinată și perioadele de studii. Închirierea pe o perioadă limitată poate fi pentru o zi sau maximum trei luni, conform prevederilor precedente.
Tot mai mulţi oameni nemulţumiţi de salariile pe care le primesc în România aleg să plece lamuncă în străinătate. Oferta patronilor spanioli, pentru unii români cu venituri mici, este mană cerească. Aceștia nu se dau înapoi când vine vorba de munca câmpului.
Astfel, cei care își caută un loc de muncă în Spania pot alege între culesul merelor, cireșelor, afinelor, nectarinelor sau caiselor, sau să cureţe pomi. De asemenea, sunt disponibile și locuri de muncă în fabricile din zonă, unde fructele trebuie aranjate în lăzi și caserole.
Românii interesați să plece în Spania la cules de căpșuni vor avea cazarea gratuită, iar plata se va face pe oră cu 8,10 euro. Transportul este asigurat de firmă și în ceea ce privește programul de lucru acesta este de 7-10 ore.
Un calcul simplu arată că românii pot câștiga astfel până la 1.800 de euro pe lună. Doritorii nu trebuie să cunoască o limbă străină, dar își plătesc singuri transportul înspre și dinspre Spania, iar pentru cazare le este reținută o sumă din salariu. (Citește AICI mai multe detalii)