- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri externe

Stațiunea în care, din 2024, este strict interzis consumul de bere pe plajă. Unde s-a impus această regulă oficială

05 Jun, 18:23 • Alexe Raluca
O stațiune de lux interzice, din 2024, consumul de bere pe plajă. Autoritățile locale din această zonă au luat măsuri drastice în ceea ce îi privește pe turiștii ce decis ca anul acesta să își petreacă vacanța aici.
Stațiunea în care, din 2024, este strict interzis consumul de bere pe plajă. Unde s-a impus această regulă oficială

Consumul de alcool pe plajă este strict interzis în stațiunea din Playa de Palma din Insulele Baleare. Autoritățile locale au luat măsuri drastice, fiind interzis consumul de astfel de băuturi chiar și pe stradă.

Citește și: Reguli dure pentru turiștii care merg în această stațiune în 2024. Cei care le încalcă riscă amenzi usturătoare

Stațiunea în care, din 2024, este strict interzis consumul de bere pe plajă

Potrivit Monitorului Oficial al Insulelor Baleare, nici locuitorii și nici turiștii nu mai au voie să consume alcool pe stradă sau pe plajă. Interdicția se aplică pe Playa de Palma, stațiune foarte populară printre germani. Restricția se aplică și în Mallorca, dar și în Ibiza, locații considerate ca fiind exclusiviste. Autoritățile locale au decis să pună capăt, prin aceste interdicții, turismului comportamentului deviant, turism ce reprezintă peste 45% din PIB-ul Insulelor Baleare.

Turiștii și localnicii care sunt prinși că beau alcool în public sau pe plajă riscă amenzi între 500 și 1.500 de euro. Au apărut și primele reacții în urma adoptării noilor reguli. Hotelierii sunt foarte încântați de decizia autorităților, însă reprezentanți ai presei au afirmat că nu cred că se va încheia cu consumul de băuturi alcoolice în stațiune, mai ales că, aici, noaptea vine cu distracție și cu chef de viață ce nu pot fi celebrate decât cu o băutură fină.

Patrick Schirmer Sastre, editorialist la Mallorca Zeitung, a declarat că intențiile sunt bune, însă mentalitatea nu se poate schimba peste noapte prin legi și prețuri excesive. În consecință, Poliția va monitoriza strict respectarea interdicției. Potrivit focus.de, turiștii germani sunt cei mai mari băutori de alcool din zonă, fiind raportate multe cazuri de turiști ce se clatină pe stradă din cauza băuturii ori chiar devin agresivi și stârnesc scandaluri în miez de noapte. Decretul interzice și navelor de petrecere unde se consumă alcool să se apropie la mai puțin de 1.852 km până la 31 decembrie 2027.

Citește și: Stațiunea unică din România care face concurență Iordaniei! Este un refugiu de sănătate și relaxare