- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri externe

Suma enormă pe care au obținut-o Trump și Harris. Campaniile electorale de luna trecută au adus milioane de dolari în buzunarele celor doi

02 Aug, 20:37 • Bugiu ⁠Ana Maria
Campaniile electorale ale lui Donald Trump și Kamalei Harris au adus în portofelele lor milioane de dolari. Cât a strâns fiecare?
Suma enormă pe care au obținut-o Trump și Harris. Campaniile electorale de luna trecută au adus milioane de dolari în buzunarele celor doi

Campania prezidenţială a lui Donald Trump a anunţat joi, 1 august, că a strâns 138,7 milioane de dolari în iulie, având un total de 327 de milioane de dolari în numerar la sfârşitul lunii în care fostul preşedinte republican a supravieţuit unei tentative de asasinat, potrivit ziare.com.

În schimb, campania Kamalei Harris a anunţat vineri, 2 august, că a strâns 310 milioane de dolari în luna iulie, alimentată de donaţiile mici, dar multe, care au intrat în conturi după ce preşedintele Joe Biden s-a retras din cursă şi a susţinut-o pe vicepreşedinta sa, relatează Reuters.

Te-ar putea interesa și: Tentativa de asasinat asupra lui Donalt Trump a deschis larg buzunarele lui Elon Musk. Fondatorul Tesla va dona lunar o sumă uriaşă pentru susţinerea campaniei prezidenţiale a lui Trump

foto: bani Donald Trump și Kamala Hariis, după campanie

Campaniile electorale de luna trecută au adus mii de dolari în buzunarele lui Trump și lui Harris

Strângerea de fonduri pentru luna iulie a lui Donald Trump a fost cu 24% mai mare decât cele din luna iunie, unde candidatul a strâns 111,8 milioane de dolari.

După ce Biden și-a încheiat candidatura pentru realegere, a susținut-o pe Kamala Harris, acest lucru majorând foarte mult donațiile pentru campanie. S-au strâns 200 de milioane de dolari şi a înscris 170.000 de noi voluntari în prima săptămână după ce Kamala Harris a devenit candidatul Partidului Democrat la preşedinţie.

Aceștia au declarat că mai mult de 200 de milioane de dolari din cele 310 milioane de dolari au venit în prima săptămână, după ce Biden a anunțat că o susține pe Harris.

„Aceasta este o sumă care face istorie pentru un candidat ce va face, la rândul lui, istorie în noiembrie.

Imensa revărsare de sprijin pe care am văzut-o în doar atât de puţin timp arată clar că este mobilizată coaliţia pentru Harris, în creştere şi pregătită să depună eforturi pentru a-l învinge pe Trump în noiembrie”, a declarat Julie Chavez Rodriguez, managerul campaniei Harris for President.

Te-ar putea interesa și: Cine e Kamala Harris, femeia care se va înfrunta cu Donald Trump pentru preşedinţia SUA