- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri externe

Suma gigantică pe care au plătit-o organizatorii Jocurilor Olimpice de la Paris din 2024 pentru ceremonia de deschidere

23 Oct, 18:32 • Andrei Ene
Jocurile Olimpice de la Paris s-au desfășurat în vara lui 2024, iar sumele plătite de statul francez, precum și de comunitățile locale, pentru organizare, au fost unele foarte mari, prin raportare la celelalte astfel de evenimente. De asemenea, prețul plătit pentru ceremonia de deschidere pe apă a fost unul record.
Suma gigantică pe care au plătit-o organizatorii Jocurilor Olimpice de la Paris din 2024 pentru ceremonia de deschidere

Organizatorii Jocurilor Olimpice de la Paris au plătit peste 100 de milioane de euro pentru ceremonia de deschidere pe care au organizat-o pe râul Sena, ce traverează Parisul. Această informație ne este relevată de un raport anexat la proiectul de lege al finanțelor Franței pentru 2025, conform Le Monde.

S-au cheltuit foarte mulți bani pe Jocurile Olimpice

Calculele cotidianului francez mai arată că prețul total plătit de statul francez și colectivitățile locale pentru organizarea Jocurilor Olimpice a fost de cel puțin 2,8 miliarde de euro, în ciuda faptului că previziunile inițiale erau de doar jumătate din această sumă, aproximativ 1,47 miliarde de euro.

Raportul anexat la respectivul proiect de lege oferă prima sumă publică oficială cu privire la ceremonia impresionantă de deschidere a Jocurilor Olimpice, desfășurată pe râul Sena: „aproximativ 100 de milioane de euro”.

Citește și : 3 sau 5 zile libere pentru cei care trec printr-o despărțire. Care este țara în care angajatorii le dau răgaz angajaților să-și proceseze durerea în liniște

Cifra de 100 de milioane corespunde sumelor alocate de comitetul de organizare, neluându-se în calcul costul garantării securității evenimentului. În luna iulie a acestui an, cotidianul „Le Canard Enchaîné” a vorbit despre un cost total de 122 de milioane de euro.

Ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Paris a fost prima astfel de ceremonie din istorie desfășurată pe apă și a inclus un spectacol grandios, ce a durat aproximativ trei ore. De asemenea, evenimentele din cadrul ceremoniei au împărțit lumea în două, dat fiind faptul că unele acte artistice ar fi fost controversate și interpretate ca „propagandă ‘woke’”.

Citește și : Universitatea care scoate influenceri pe bandă rulantă. Studenții studiază cum să ajungă celebri în 60 de secunde pe TikTok sau Instagram

Pe parcursul celor trei săptămâni de celebrare a sportului, Parisul a găzduit 329 de probe sportive din 32 de sporturi, iar suma cheltuită pentru organizarea evenimentelor a fost considerată ca fiind una dintre cele mai mari din istorie.