- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri externe

Suma uimitoare primită de un român drept despăgubire după un accident de muncă în Olanda

16 Jul, 15:48 • Andrei Alina
Un șofer român din Olanda a primit despăgubiri uriașe din partea angajatorului care a refuzat să-l mai plătească după un accident de muncă. Instanța l-a obligat pe angajatorul olandez să-i plătească acestuia despăgubiri în valoare de 25.000 de euro.
Suma uimitoare primită de un român drept despăgubire după un accident de muncă în Olanda

Victorie în instanță pentru un român în Olanda. Românul lucra ca șofer în Olanda, dar după un accident de muncă angajatorul său a refuzat să îi plătească salariul. În loc să rămână în Olanda pentru recuperare, românul a decis să se întoarcă în România, unde locuia. Compania nu a fost de acord cu această decizie și a înghețat salariul bărbatului în octombrie 2023, susținând că el trebuia să rămână în Olanda pentru a fi reintegrat corespunzător, relatează cotidianul De Telegraaf.

Citește și: Indicatorul rutier a cărei semnificație nu este cunoscută de prea mulți șoferi! Iată ce trebuie să faci atunci când îl vezi

 

Instanța din Olanda i-a dat dreptate românului

În fața instanței, șoferul român a declarat că în Olanda condițiile sale de trai erau precare, fiind nevoit să doarmă adesea în camionul său, pe autostradă. Judecătorul i-a dat dreptate și a decis că plecarea în România pentru recuperare era o măsură rezonabilă, întrucât condițiile de locuit din Olanda nu erau adecvate pentru el. De asemenea, s-a concluzionat că reintegrarea în muncă poate fi realizată și la distanță, prin intermediul consultărilor medicale și a expertizei în ocuparea forței de muncă în România, scrie stiridiaspora.ro.

Citește și: Reguli noi pentru şoferi. Ce se întâmplă dacă primesc amendă şi refuză primirea procesului-verbal

Astfel, judecătoria a hotărât în favoarea șoferului român, obligând angajatorul din Olanda să îi plătească salariile restante în valoare de aproximativ 25.000 de euro. Pe lângă salariul restant, compania a fost obligată să achite dobânzi și costuri de litigiu însumând peste 3.000 de euro.