- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri externe

Ţara care îşi redeschide graniţele închise la începutul pandemiei. Turoperatorii avertizează că „lucrurile ar putea fi puțin mai haotice decât de obicei”

23 Aug, 23:48 • Stefan Simion
După mai bine de patru ani şi jumătate de când şi-a închis graniţele, Coreea de Nord este pregătită să-şi primească turiştii. Turismul a fost un sector de activitate blocat în această ţară de la începutul pandemiei, deşi majoritatea ţărilor din lume şi-au redeschis graniţele la câteva luni de la debutul pandemiei.
Ţara care îşi redeschide graniţele închise la începutul pandemiei. Turoperatorii avertizează că „lucrurile ar putea fi puțin mai haotice decât de obicei”

Din decembrie, şi Coreea de Nord redevine o ţară deschisă tuturor celor care vor să o viziteze. Anunţul a fost făcut de doi turoperatori specializaţi, potrivit France24

Ţara care îşi redeschide graniţele închise în urmă cu 4 ani jumate

Am primit confirmarea de la partenerul nostru local că turismul în Samjiyon și, foarte probabil, şi în restul țării se va relua oficial în decembrie 2024”, a anunţat agenţia Koryo Tours pe site-ul său.

Orașul Samjiyon, aflat la granița de nord a Coreei de Nord cu China, este o poartă către vizitarea Muntelui Paektu. Aici s-a născut regretatul lider nord-coreean Jong-il. Fiul și succesorul său, Kim Jong-un, a investit sume uriașe în dezvoltarea regiunii. A construit aici apartamente noi, hoteluri și o stațiune de schi. 
La rândul său, celălalt turoperator, TG Tours, a anunţat pe Facebook că a fost informat că turiștii ar putea merge la Samjiyon „în această iarnă”, deşi nu există o confirmare oficială.
Datele exacte nu au fost încă confirmate. Până acum, doar Samjiyon a fost confirmat oficial, dar credem că Phenianul și alte locuri se vor deschide!„, a adăugat turoperatorul.

Primii nord-coreeni care nu au mai fost primiţi în ţară de la declanşarea pandemiei s-au întors în a doua jumătate a lui 2023

De teama răspândirii virusului, autorităţile de la Phenian nu şi-au mai primit acasă nici propriii cetăţeni care, la momentul izbucnirii pandemiei, erau plecaţi din ţară.

Abia în a doua jumătate a anului 2023 s-au reluat zborurile, fiindu-le astfel permis nord-coreenilor blocați în străinătate să se întoarcă, în sfârșit, acasă. Și un grup de turdeveneau tot mai strânse.
Înainte de pandemie, turismul internațional în această țară era limitat: aproximativ 5.000 de occidentali stăteau acolo în fiecare an, spun turoperatorii.
Agenţia de turism Koryo Tours a avertizat, însă, că, după o pauză atât de lungă, „lucrurile ar putea fi puțin mai haotice decât de obicei” pentru primii străini care vizitează din nou Coreea de Nord.
Numele meu este Ștefan Simion și sunt absolvent al Facultății de Jurnalism din București. În ultimii ani am lucrat pe postul de redactor în mai multe instituții de presă din România, iar acum ... citește mai mult