- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri externe

Țara din Europa care legalizează canabisul! Peste un milion de români locuiesc acolo

26 Oct, 20:45 • Cornel Ghimeșan
Germania a decis legalizarea canabisul în scopuri recreative pentru adulți, a anunțat ministrul german al Sănătății, Karl Lauterbach.
Țara din Europa care legalizează canabisul! Peste un milion de români locuiesc acolo

Guvernul german a ajuns la un acord în privința cadrului legalizării canabisului în scopuri recreative pentru adulți, sub rezerva undei verzi a dreptului european.

Planul prevede vânzarea de canabis pentru adulți în puncte autorizate, iar scopul este de a combate crima organizată și piața neagră, a precizat Lauterbach. El a adăugat că guvernul intenționează să reglementeze strict piața.

Guvernul vrea mai întâi să se asigure că este compatibil cu legislația Uniunii Europene, a spus Lauterbach, potrivit Associated Press.

Legalizarea vânzărilor controlate de canabis face parte dintr-o serie de reforme prevăzute în acordul de coaliție încheiat anul trecut între cele trei partide social-liberale care alcătuiesc guvernul cancelarului Olaf Scholz.

Aceștia au spus că planul va asigura un control al calității, protejând în același timp tinerii, și au convenit că „efectele sociale” ale noii legislații vor fi revizuite după patru ani.

Canabisul a fost legalizat în scop medicinal în Germania încă din anul 2017, dar în acest moment autoritățile doresc să permită folosirea acestuia inclusiv în scopuri recreative.

Printre argumentele aduse în favoarea implementării acestei măsuri se numără inclusiv un potențial beneficiu economic, un exemplu în acest sens fiind reducerea costurilor pe care le presupune arestarea, respectiv deținerea celor care cumpără canabis de pe piața neagră.

Mai mult, un studiu publicat de Institutul pentru Economia Concurenţei (DICE) şi Universitatea Heinrich Heine din Dusseldorf arată că legalizarea canabisului ar putea aduce Germaniei venituri suplimentare de circa 4,7 miliarde de euro anual şi ar putea crea 27.000 de locuri de muncă.

Citește și Germania vine o cu o nouă ofertă la transportul public. Abonament de 49 de euro pentru toată țara

Citește și Masca redevine OBLIGATORIE în Germania, pe fondul creșterii numărului de infectări de Covid

Tags:
Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult