- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri externe

Țara europeană care ar putea face investiții masive în România. Anunțul făcut de Sorin Grindeanu

21 Jun, 10:04 • Adrian Popovici
Într-o postare pe Facebook, Sorin Grindeanu a vorbit despre posibilitatea ca companiile elvețiene să facă investiții semnificative în sectorul feroviar românesc. Ministrul a dezvăluit și că a avut o serie de întâlniri cu oficialii din această țară.
Țara europeană care ar putea face investiții masive în România. Anunțul făcut de Sorin Grindeanu

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, aflat în Elveția, a transmis un mesaj optimist în ceea ce privește potențialul României pentru atragerea investițiilor elvețiene. Grindeanu a subliniat importanța îmbunătățirii infrastructurii feroviare din România, afirmând că, după 35 de ani, România și românii merită să beneficieze de un transport feroviar de înaltă calitate, notează Știri pe Surse.

Într-o postare pe Facebook, Sorin Grindeanu a menționat că a transmis partenerilor elvețieni dorința României de a implementa cele mai avansate tehnologii și produse în domeniul transporturilor. Acesta a subliniat potențialul masiv al României pentru investițiile elvețiene, referindu-se în special la îmbunătățirea calității materialului rulant pentru infrastructura feroviară.

„România are un potențial masiv pentru investițiile elvețiene. Am transmis interlocutorilor mei ca ne dorim cele mai bune tehnologii și produse pentru piața românească. Consider că, după 35 de ani, România și românii merită să beneficieze de un transport feroviar de înaltă calitate”, se arată în mesajul de pe Facebook scris de Sorin Grindeanu.

Sorin Grindeanu, întâlnire oficială
Sorin Grindeanu, întâlnire oficială

Te-ar putea interesa și: Sorin Grindeanu anunț major pentru românii care călătoresc cu trenul. „Călătoriile pe calea ferată vor aduce treptat cele 119 trenuri autopropulsate și 16 locomotive noi”

Sorin Grindeanu, discuții cu oficialii elvețieni

În cadrul unei întâlniri la Berna cu Guy Parmelin, coordonator al Departamentului Federal pentru Economie, Grindeanu a discutat despre aprofundarea cooperării în domeniul transporturilor. Alături de consilierul federal Albert Rösti, șeful Departamentului Federal pentru Mediu, Transporturi, Energie și Comunicații, s-au abordat subiecte legate de modernizarea, sistematizarea și automatizarea rețelei de cale ferată din România.

Ministrul a evidențiat interesul pentru expertiza elvețiană în optimizarea exploatării transportului feroviar, discutând acest aspect cu Vincent Ducrot, director al Căilor Ferate Federale Elvețiene (SBB). Grindeanu a lăudat sistemul integrat al Confederației Elvețiene, care permite călătoria oriunde în țară cu un singur bilet, exprimându-și dorința de a implementa un sistem similar și în România.

Grindeanu a subliniat, în cadrul întrevederii cu Ignazio Cassis, șef al Departamentului Federal al Afacerilor Externe din Consiliului Federal al Confederației Elvețiene, importanța pe care România o acordă aderării la Spațiul Schengen, inclusiv cu frontierele terestre, până la sfârșitul acestui an. Aceasta reprezintă o prioritate pentru România, reflectând eforturile țării de a se alinia la standardele europene și de a îmbunătăți infrastructura de transport în beneficiul cetățenilor săi.

„Companiile elvețiene sunt interesate să vină în România, în special pentru îmbunătățirea calității materialului rulant pentru infrastructură feroviară. Alături de consilierul federal Albert Rösti, șeful Departamentului Federal pentru Mediu, Transporturi, Energie și Comunicații, am abordat subiecte ce țin de modernizarea, sistematizarea și automatizarea rețelei de cale ferată din România.

În discuțiile cu Vincent Ducrot, director al Căilor Ferate Federale Elvețiene (SBB), ne-am arătat interesul pentru expertiza în optimizarea exploatării transportului feroviar. În Confederația Elvețiană sunt 40 de companii care lucrează în sistem integrat pentru deservirea pasagerilor, iar cu un singur bilet se poate călători oriunde în această țară. Ne dorim un astfel de sistem și în România”, a mai scris Sorin Grindeanu.

Citește și: Anunț CFR pentru călători. Trenurile vor circula cu viteză redusă din cauza caniculei