Târgurile de Crăciun din Europa se întrec în atracții care să le ofere turiștilor experiențe unice cu ocazia sărbătorilor de iarnă 2024-2025. Iar Europa a stat întotdeauna bine la capitolul târguri de Crăciun. Marile capitale europene și-au dat măsura talentului în fiecare an în ceea ce privește organizarea târgurilor de sărbători.
Iar România a ținut aproape. Târgul de Crăciun din Craiova a fost desemnat patru ani la rând unul dintre cele mai spectaculoase din Europa, clasânduse pe podium în top 20.
Primele târguri care își vor deschide porțile sunt cel din Paris, pe 14 noiembrie, din Amsterdam, pe 15 noiembrie, și faimosul târg din capitala Austriei, pe 16 noiembrie.
Citeste si Cum să economisești bani pentru sărbătorile de iarnă. Trei ”trucuri” la îndemână
Dintre toate târgurile de Crăciun din Paris, Le Village de Noël de la Défense este de departe cel mai mare. Cu peste 350 de căsuțe răspândite în întreaga zonă, corturi acoperite cu lumini și decorațiuni strălucitoare, și o avalanșă de mâncăruri și băuturi festive, Le Village de Noël de la Défense este o adevărată încântare pentru simțuri.
Târgul din Amsterdam își așteaptă vizitatorii cu peste 45 de standuri, aliniate de-a lungul străzii de pe Museumplein, fiecare fiind decorat cu lumini colorate, potrivit upgradedpoints.com.
Există și un patinoar pentru cei care adoră acest sport. Mai multe standuri pregătesc delicii locale proaspete pentru cei care vor să își extindă orizonturile culinare. Desigur, nu va lipsi muzica.
Târgul de Crăciun din Viena, Christkindlmarkt, își deschide porțile pe 16 noiembrie și le închide pe 26 decembrie. Târgul este situat în piața din fața primăriei și găzduiește nenumărate standuri, lumini, decorațiuni și o mulțime de delicii de Crăciun. În centrul pieței, se înalță un brad uriaș, care luminează întreaga zonă cu peste 2.000 de beculețe. O altă atracție spectaculoasă este roata Ferris, care le oferă vizitatorilor o vedere panoramică a întregii piețe.
Târgul din Viena nu este singurul târg de Crăciun spectaculos din Austria. Și orașul Salzburg va avea un târg spectaculos, dar acesta se va deschide puțin mai târziu decât cel din Viena, și anume pe 21 noiembrie. Porțile acestuia vor fi, însă, deschise până în prima zi a noului an, spre deosebire de târgul din Viena, care se va închide în a doua zi de Crăciun.
Târgul din Salzburg datează din 1491, este situat între piețele Dom și Residenzplatz și este înconjurat de clădiri istorice. Acest lucru te face să te simți ca și cum ai pășit înapoi în timp. Peste 90 de tarabe împânzesc piața, iar coruri de cântăreți vin frecvent în fața catedralei ca să vestească Nalterea Mântuitorului.
Citeste si Tarife fabuloase la pensiunea Monicăi Anghel. Locurile de Crăciun și Revelion s-au epuizat rapid
Ei, bine, capitala Crăciunului nu este la Polul Nord, așa cum ar fi unii dintre noi tentați să creadă, ci în Franța. Mai exact, la Strasbourg. Acest oraș este cunoscut pentru că are cel mai vechi târg de Crăciun din Franța, cu origini ce datează din 1570, motiv pentru care a fost supranumit Capitala Crăciunului.
Târgul de Crăciun din Strasbourg, care își deschide porțile pe 27 noiembrie și le închide exact o lună mai târziu, este diferit de orice altul. Aici se află unul dintre cei mai înalți brazi de Crăciun din întreaga Europă. Peste 300 de căsuțe din lemn împânzesc străzile, fiecare alee este luminată de mii de beculețe, iar colindele de Crăciun sunt cântate pe treptele bisericii.
Târgul de Crăciun din Berlin, Germania, e gata să își primească vizitatorii începând cu 25 noiembrie și până în ultima zi a anului 2024.
Berlinul găzduiește numeroase piețe de Crăciun, iar printre cele mai faimoase se numără Gendarmenmarkt. Situată într-un cadru istoric, între Konzerthaus și două biserici impunătoare, această piață pune la dispoziția turiștilor meșteșuguri artizanale și o varietate de delicatese.
La tarabe se vând de la prăjituri și fursecuri făcute local la jucării realizate manual în diverse forme și dimensiuni. Evenimentele și spectacolele se desfășoară regulat, iar la final, evenimentul se încheie cu un spectaculos foc de artificii care poate fi văzut de la câțiva kilometri distanță.
Citeste si Cum va fi vremea de Crăciun și Revelion 2024. AccuWeather anunță prognoza oficială pentru România
Unul dintre târgurile de Crăciun din Europa cu adevărat remarcabile este cel din Praga, Republica Cehă. Acesta este amplasat în Piața Orașului Vechi, celebră pentru peisajul său gotic impresionant. Acesta se deschide în ultima zi a lunii noiembrie și se închide la sfârșitul sărbătorilor de iarnă, pe 6 ianuarie 2025.
Printre tarabele frumos decorate se găsesc ornamente lucrate manual, vin fiert aromat și dulciuri tradiționale cehești. Mii de lumini și decorațiuni de Crăciun iluminează întreaga piață, iar spectacole teatrale au loc regulat pe parcursul sărbătorilor.