- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri externe

Taxa pentru turiștii străini se triplează de la 1 octombrie. Țara care scumpește și vizele turistice

09 Sep, 11:49 • Toma Anca
Guvernul a decis să scumpească de trei ori taxa pentru turiștii străini, de la 1 octombrie 2024. La fel și prețurile vizelor turistice vor fi mai mari, tot de la această dată, trecând de la 131 de dolari la 211 dolari. Unii nu sunt de acord cu această hotărâre, criticând decizia luată.
Taxa pentru turiștii străini se triplează de la 1 octombrie. Țara care scumpește și vizele turistice

Turiștii străini care vor să viziteze lacurile, munții și cramele din Noua Zeelandă, trebuie să plătească triplu începând cu luna octombrie. În loc de 22 de dolari, vor scoate din buzunar 62 de dolari.

Citește și: Taxă turistică de 5 euro! Se va aplica într-un oraș foarte cunoscut din Europa!

Taxa IVL a fost introdusă inițial în 2019 și este destinată să ajute la acoperirea costurilor de protecție a mediului în întreaga țară. Turiștii internaționali au cheltuit mai mult de 11 miliarde de dolari în Noua Zeelandă între martie 2023 și martie 2024.

Turismul internațional vine, de asemenea, cu costuri pentru comunitățile locale, inclusiv o presiune suplimentară asupra infrastructurii regionale și costuri mai mari de întreținere și mentenanță în patrimoniul nostru de conservare”, a declarat Matt Doocey, ministrul Noii Zeelande pentru ospitalitate și turism, potrivit CNN.

Și vizele se scumpesc pentru turiștii străini

Prețurile mai mari pentru vizele turistice intră în vigoare tot de la 1 octombrie, turiștii vor plăti 211 dolari, în loc de 131 dolari.

Tourism Industry Aotearoa (TIA), un consorțiu de profesioniști din industria turismului din întreaga țară, a criticat decizia. „Redresarea turismului din Noua Zeelandă rămâne în urma restului lumii, iar acest lucru va afecta și mai mult competitivitatea noastră globală”, a declarat grupul, care consideră că Noua Zeelandă va pierde turiști în favoarea Canadei și a Regatului Unit, unde zborurile sunt mai frecvente.

Cetățenii a 60 de țări și teritorii, inclusiv Statele Unite, Canada, Singapore, Japonia și Mexic, pot intra în Noua Zeelandă sunt eligibili pentru o scutire de viză care le va permite să rămână până la trei luni în țară în scopuri turistice. Călătorii care dețin aceste pașapoarte sunt în continuare obligați să obțină o viză electronică și să plătească taxa IVL.

Este posibil ca procesarea vizelor să dureze mai mult în acest an din cauza noilor norme. Serviciul de imigrare din Noua Zeelandă a anunțat că persoanele care vor să viziteze țara în perioada sărbătorilor de Crăciun ar trebui să solicite vize turistice până la 15 octombrie, iar cei care intenționează să vină pentru Anul Nou Lunar ar trebui să își depună cererile până la 15 noiembrie.

Noua Zeelandă este o țară insulară compusă din două insule mari și mai multe insule mici, situate în sud-vestul Oceanului Pacific. Printre națiunile Pacificului de Sud, Noua Zeelandă are cea mai mare și cea mai industrializată economie și este a doua după Papua Noua Guinee ca populație