- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri externe

Taxe vamale de minim 7.000 de dolari în Turcia. Este vizată o categorie de mașini!

08 Jun, 14:29 • Fundeanu Madalina
Turcia crește taxele vamale pentru o anumită categorie de vehicule. Tariful suplimentar va fi de minim 7.000 de dolari/mașină.
Taxe vamale de minim 7.000 de dolari în Turcia. Este vizată o categorie de mașini!

Turcia a luat decizia de a impune taxe vamale suplimentare de 40% pentru toate vehiculele importate din China. Această hotărâre este o încercare de a limita importurile şi a reduce deficitul de cont curent, transmite Reuters, citat de Agerpres.

Turcia crește taxele vamale pentru o anumită categorie de vehicule. Tariful suplimentar va fi de minim 7.000 de dolari/mașină

Tariful suplimentar va fi de minim 7.000 de dolari pentru fiecare autoturism, conform unui decret prezidenţial publicat sâmbătă în monitorul oficial. Decizia va intra în vigoare de la data de 7 iulie a acestui an.

„Se impune un tarif suplimentar la importul de autoturisme convenționale și hibride din China pentru a crește și a proteja ponderea în scădere a producției interne”, a transmis Ministerul Comerțului din Turcia.

Ai mai putea citi: România va avea o nouă vamă. Ministerul Transporturilor a făcut anunțul anului 2024

taxe vamale Turcia
taxe vamale Turcia

Potrivit prevederilor deciziei, în cazul în care tariful de 40% calculat din preţul vehiculului importat este mai mic de 7.000 de dolari, atunci va fi perceput tariful minim de 7.000 de dolari.

Cu un an în urmă, Turcia a introdus tarife suplimentare pentru importurile de vehicule electrice din China, din dorința de a sprijini primele automobile electrice produse pe piața locală.

Guvernul de la Ankara se vede nevoit să ia măsuri drastice pentru a contracara o inflaţie care la finalul lunii mai a ajuns la 75,5%, prin menţinerea unui politici fiscale monetare severe, consolidarea politicii fiscale şi reducerea deficitului de cont curent.

Au fost eliminate vizele pentru Turcia

Românii care și-au planificat o vacanță în Turcia au parte de vești excelente! Potrivit autorităților de la Ankara, cetățenii români vor putea intra în această țară fără să mai aibă nevoie de pașaport sau viză, ci doar cu buletinul.

Acest lucru înseamnă că din prima zi de vară, 1 iunie, românii pot să călătorească în această țară folosindu-și doar cărțile de identitate.

„Cetăţenilor români care deţin o carte naţională de identitate li se acordă scutire de viză pentru călătoriile lor turistice şi tranzitul către Turcia cu o şedere de maximum 90 de zile în orice perioadă de 180 de zile, conform articolului 18 din Legea nr. 6458 privind străinii. şi protecţie internaţională”, prevede decretul semnat de preşedintele Turciei”, se arată în decretul pe care  Recep Tayyip Erdogan, șeful de stat din Turcia l-a semnat de curând.

Vezi și: Schengen va fi inutil? Mai multe țări introduc controlul la vamă. Iată lista