- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri externe

Traficul din România, paralizat în zonele prin care trec românii care merg în concediu. Circulația pe podul Giurgiu-Ruse, restricționată timp de 2 luni

03 Jul, 18:58 • Adrian Popovici
Șeful CNAIR a anunțat că podul Giurgiu-Ruse va fi închis pentru o perioadă de 2 luni. Închiderea podului va afecta traficul turistic și de marfă între România și Bulgaria.
Traficul din România, paralizat în zonele prin care trec românii care merg în concediu. Circulația pe podul Giurgiu-Ruse, restricționată timp de 2 luni

Podul de la Giurgiu-Ruse va fi închis pentru reabilitare, conform unui anunț făcut miercuri de către directorul general al Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), Cristian Pistol. Lucrările de reabilitare vor fi inițiate de partea bulgară și vor începe pe 9 iulie, durând două luni. Deși partea română a încercat să amâne sau să modifice perioada de închidere, omologii bulgari nu au acceptat propunerile. Închiderea podului va afecta semnificativ traficul de marfă și turistic între România și Bulgaria, notează News.ro.

Podul de la Giurgiu-Ruse este administrat în comun de România și Bulgaria, partea română fiind gestionată de CNAIR, iar partea bulgară de compania lor de drumuri. În timpul conferinței de presă, Cristian Pistol a menționat că partea bulgară consideră necesară închiderea totală a zonei pe care o administrează. Închiderea completă a podului va impune utilizarea rutelor alternative, cum ar fi transportul cu bacul și celălalt pod de la Calafat-Vidin, precum și legăturile din Călărași, tot cu bacul.

„Podul de la Giurgiu-Ruse este administrat dual, pe jumătatea românească de către CNAIR, iar pe jumătatea bulgărească de compania lor de drumuri. Noi am avut mai multe discuții cu partenerii bulgari. Dânșii consideră necesar să înceapă închiderea totală a zonei administrate de ei începând cu 9 iulie, lucru care creează un mare inconvenient traficului de marfă și turistic care se realizează între România și Bulgaria.

Am încercat să decalăm, să schimbăm perioada în care se va închide podul, dar partea bulgară nu a agreat o astfel de abordare. Sunt alte rute alternative, inclusiv cu bacul, celălalt pod de la Calafat-Vidin – și mai avem legăturile din Călărași, tot cu bacul. Podul va fi închis complet, nu se va folosi timp de două luni, așa cum a anunțat partea bulgară, însă vom vedea cât vor dura aceste lucrări”, a afirmat Pistol în ceea ce privește podul Giurgiu-Ruse.

Podul Giurgiu-Ruse
Podul Giurgiu-Ruse

Te-ar putea interesa și: Sorin Grindeanu, anunțul momentului pentru milioane de șoferi! „Nu există alte variante”

Ce se va întâmpla cu podul Giurgiu-Ruse?

În timpul închiderii, CNAIR va efectua lucrări de întreținere pe partea română de podul Giurgiu-Ruse, fără a opri circulația. Deși partea română a reabilitat deja podul, se va profita de închidere pentru a efectua lucrările necesare de întreținere. Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a confirmat dificultatea negocierilor cu omologii bulgari, subliniind că aceștia nu au acceptat decalarea lucrărilor.

„Important este să ai și cu cine discuta. Colegii mei au încercat să aibă această discuție cu omologii din Bulgaria. Din păcate, așa cum a spus domnul Pistol, n-au acceptat decalarea lucrărilor și n-au acceptat altceva”, a adăugat ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu în ceea ce privește podul Giurgiu-Ruse.

Astfel, traficul pe podul Giurgiu-Ruse va fi restricționat timp de două luni, începând cu 9 iulie, ceea ce va paraliza traficul din zonele prin care trec românii care merg în concediu. Autoritățile recomandă utilizarea rutelor alternative pentru a minimiza impactul asupra călătoriilor.

Citește și: Drumul Transregio Brăila-Călărași intră în etapa de reabilitare. Se fac reparații importante la podul de la Călărași pe DN 3 B