- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri externe

Trucul prin care multe companii vor să-și facă fericiți angajații: zile de muncă în care… nu se muncește!

16 Oct, 20:31 • Anghel Valentin
Mai multe companii din Germania și SUA apelează la o politică extrem de originală prin care vor să-și facă angajații fericiți și, totodată, să-i țină apți de muncă: le oferă zile la serviciu în care... nu se muncește!
Trucul prin care multe companii vor să-și facă fericiți angajații: zile de muncă în care... nu se muncește!

În Germania, mai multe companii testează acest truc ce are ca scop să țină angajații fericiți și… apți de muncă, notează stirileprotv. Zilele în care angajații vin la serviciu, însă nu trebuie să muncească, sunt numite ”zile de resetare”. Practic, salariații se prezintă ca de obicei la muncă, dar… doar pentru a se relaxa.

Zilele de resetare nu se scad din totalul celor de concediu. În fond, oamenii vin la muncă, semnează condica de prezență, nu?

Inițiatorii acestei politici prietenoase cu personalul spun că zilele de resetare iau presiunea de pe umerii angajaților și le îmbunătățesc acestora motivația. Altfel spus, odihniți-vă astăzi, ca să fiți mai buni mâine!

Citește și Un bărbat a pierdut premiul în valoare de 1 milion de lire sterline de la loterie pentru că nu l-a revendicat. El nu a respectat termenul-limită impus de Loteria Națională

Politici similare au companii americane precum Microsoft sau Google, mai precizează sursa citată.

Pe de altă parte, în privința zilelor legale de concediu, iată cum se prezintă lucrurile. În Germania, un angajat are dreptul la 30 de zile de concediu după un an de muncă. În Statele Unite, angajații cu normă întreagă beneficiază, în medie, de 10 zile de concediu plătit pe an. Numărul zilelor de concediu este stabilit la americani după criterii printre care politica angajatorului, experiența angajatului și statutul acestuia în cadrul companiei.

Citește și Bonusul de 1.000 de euro pentru șomerii din Germania creează dispute. Partidele contestă planul Ministerului Economiei