- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri externe

Tubi, serviciul gratuit de streaming, se lansează oficial! Va fi principalul rival al Netflix sau Disney Plus

02 Jul, 12:08 • Fundeanu Madalina
Apare o nouă platformă de streaming! Tubi va fi principalul rival al Netflix și Disney Plus.
Tubi, serviciul gratuit de streaming, se lansează oficial! Va fi principalul rival al Netflix sau Disney Plus

Tubi, un nou serviciu de streaming, se lansează în mod oficial! Astfel, Fox Corporation, companie controlată de Rupert Murdoch, intră pe piața de streaming video gratuită, susținută de anunțuri. Serviciul va fi disponibil în Marea Britanie, informează BBC, citat de știripesurse.ro.

Apare o nouă platformă de streaming! Tubi va fi principalul rival al Netflix și Disney Plus

Noua platformă de streaming va concura direct cu giganții Netflix, Disney Plus, ITVX, platforma de streaming Channel 4, precum și BBC iPlayer. Platforma a câștigat în scurt timp cotă de piață în Statele Unite ale Americii, unde, potrivit Fox, are aproape 80 de milioane de utilizatori activi în fiecare lună.

În Marea Britanie, Tubi a transmis că va oferi mai mult de 20.000 de filme și seriale TV, inclusiv conținut de la Disney, Lionsgate, NBCUniversal și Sony Pictures Entertainment. Platforma va include, pe lângă multe altele, o selecție de conținut britanic, indian și nigerian.

Telespectatorii din Marea Britanie vor avea posibilitatea de a accesa conținutul de pe pagina web a platformei și prin intermediul unei aplicații pentru smartphone.

Ai mai putea fi interesat și de: Netflix anunţă schimbări majore. Ce pregăteşte platforma de streaming pentru toţi clienţii

Tubi
Tubi

„Tubi și-a petrecut ultimul deceniu perfecționând abordarea noastră față de streaming, vast, gratuit și distractiv în America de Nord și credem că acum este momentul perfect pentru a aduce acea rețetă publicului din Marea Britanie”, a declarat directorul executiv al Tubi, Anjali Sud.

Fox Corporation a cumpărat această platformă de streaming în anul 2020 pentru 440 de milioane de dolari. Gigantul media originar din SUA căuta să atragă publicul mai tânăr.

În ultima vreme companiile de streaming, așa cum suunt Netflix, Amazon Prime Video și Disney+, au lansat servicii susținute de reclame și au crescut prețurile abonamentului în încercarea de a crește veniturile.

Acește mișcări au venit în timp ce s-au confruntat cu presiuni de a cheltui mai mulți bani pentru a-și crește „bibliotecile” de conținut media, încercând totodată să atragă mai mulți clienți pe o piață din ce în ce mai competitivă.

Vezi mai multe știri: Hackerii au dat o lovitură majoră unei platforme de streaming. Conturile a peste 500.000 de utilizatori, sparte într-un incident de securitate fără precedent