- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri externe

UE a anunțat o nouă obligație, de la 1 septembrie 2024. Ar putea fi vești bune pentru români

05 Aug, 13:43 • Bugiu ⁠Ana Maria
Toamna aduce cu sine o nouă obligație de la UE. De la 1 septembrie, românii vor avea alte reguli de respectat.
UE a anunțat o nouă obligație, de la 1 septembrie 2024. Ar putea fi vești bune pentru români

Prima zi de toamnă a anului 2024 va aduce o nouă obligație pentru români. Noua măsură decisă de UE va schimba regulile de călătorie pentru cei care aleg să se deplaseze din interiorul Uniunii Europene cu avionul, potrivit bugetul.ro.

Te-ar putea interesa și: Muncitori din afara UE pentru lucrările de termoficare în București. Ce salarii babane se oferă

foto: UE a anunțat o nouă obligație

De la 1 septembrie 2024, UE pune în aplicare un nou set de reguli pentru cei care călătoresc cu avionul

Una dintre cele mai mari bătăi de cap a călătorilor este legată de lichidele permise în bagajul de mână. UE vine cu o nouă obligație, care va intra în vigoare de la 1 septembrie, anul acesta.

Din prima zi de toamnă, pasagerii vor putea avea în bagajul cu care intră în avion o cantitate nelimitată de lichide, dar apare o nouă obligație.

Noutatea este că nu mai există limită a numărului de recipiente de maximul 100 de mililitri permise. Ba mai mult, călătorii nu vor mai trebui să sigileze produsele, nici să le scoată din bagaj în timpul controalelor. Această regulă se aplică și în cazul dispozitivelor electronice.

Obligația va fi aplicată pe termen nedeterminat și este luată doar ca măsură preventivă și nu ca urmare a unui risc crescut pentru aviație, fiind adoptată de Comisia Europeană pe 29 iulie 2024.

Această măsură va fi aplicată până când vor îmbunătăți sistemele de operare a scannerelor.

Totuși, noile reguli de călătorie nu vizează aeroporturile pe care sunt folosite încă echipamente de securitate mai vechi. Acolo, regulile rămân neschimbate:

  • lichidele din bagajul de mână trebuie să fie ambalate în recipiente de cel mult 100 mililitri
  • pasagerii pot transporta un total de 1 litru de lichide, ambalate într-un sac de plastic resigilabil

Tocmai de aceea, toți călătorii trebuie să verifice informațiile legate de aeroportul de unde pleacă, pentru a respecta normele în vigoare.

Te-ar putea interesa și: România, în clasamentul pericolelor rutiere din UE. Cine se află pe primul loc, cu 79% mai multe decese decât media