- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri externe

UE alocă bani din fondul de urgență pentru victimele inundațiilor. Delphine Colard: Solidaritatea stă la baza Uniunii Europene!

28 Sep, 18:45 • Bugiu ⁠Ana Maria
UE alocă bani din fondul de urgență pentru victimele inundațiilor. Purtătorul de cuvânt a exclamat că solidaritatea stă la baza Uniunii.
UE alocă bani din fondul de urgență pentru victimele inundațiilor. Delphine Colard: Solidaritatea stă la baza Uniunii Europene!

Delphine Colard, purtătorul de cuvânt interimar al Parlamentului European, a anunțat că Parlamentul European a adoptat o rezoluție pentru a oferi ajutoare persoanelor afectate de inundații. Mai multe state membre ale Uniunii Europene, inclusiv România, au fost afectate de inundații cauzate de fenomene meteorologice extreme, potrivit Antena 3 CNN.

Te-ar mai putea interesa și: România, printre cele mai prietenoase țări cu creditele ipotecare din UE. Este raiul pieței imobiliare

buget UE 2025

foto: UE

UE alocă bani din fondul de urgență pentru victimele inundațiilor. Delphine Colard: Solidaritatea stă la baza Uniunii Europene!

Uniunea Europeană își reafirmă angajamentul de solidaritate în fața crizelor, punctul, în fața inundațiilor devastatoare care afectează unele state membre. Delphine Colard a spus că Comisia Europeană are la dispoziție diverse mecanisme, inclusiv protecția civilă și sprijin financiar, pentru a ajuta regiunile afectate.

În acest context, dezbaterile din plenul Parlamentului European au fost ajustate pentru a se concentra asupra consecințelor inundațiilor și asupra modalităților prin care UE poate oferi suport eficient.

Prin urmare, UE își propune să răspundă rapid la crize și să contribuie la refacerea regiunilor afectate într-un mod sustenabil.

„Comisia are posibilitatea de a sprijini statele membre prin mecanisme de protecție civilă sau prin activarea sprijinului în bani. De fapt, aceasta este ideea ce stă la baza Uniunii Europene – această solidaritate. Dar este important și ca aceste evenimente să fie discutate imediat în plen.

Acesta este și motivul pentru care ordinea de zi a fost modificată, pentru a ne asigura că dezbaterea principală din plen se concentrează pe inundații și pe consecințele teribile ale acestora pentru populație, pentru a vedea ce poate face UE pentru a sprijini în mod direct regiunile afectate și refacerea acestora într-un fel.

Asta e ceea ce se va întâmpla și va exista o rezoluție, de asemenea, adoptată joi pentru a ghida Comisia în acțiunile sale”, a spus Delphine Colard.

Te-ar mai putea interesa și: Fonduri de la UE pentru victimele inundațiilor. Ce condiții trebuie să fie îndeplinite