Acţionarii grupului bancar italian UniCredit au votat în mod categoric pentru acordarea unui nou mandat de trei ani directorului general, Andrea Orcel, consolidând astfel încrederea în liderul băncii și susținând politica de remunerare care îl plasează în topul bancherilor cel mai bine plătiți din Europa, transmite News.ro.
Cu o prezență remarcabilă la Adunarea Generală a Acționarilor, reprezentând 68,8% din capitalul băncii, acționarii și-au exprimat sprijinul clar pentru Andrea Orcel. Printre cei mai importanți investitori prezenți s-au numărat gigantul manager de active BlackRock și compania germană de asigurări Allianz, semn al importanței strategice pe care UniCredit o deține în piața financiară europeană.
În discursul său către acționari, Andrea Orcel și-a exprimat recunoștința pentru încrederea acordată și a subliniat că mandatul său următor este văzut ca o continuare a procesului de transformare și inovație în cadrul băncii.
„Nu consider că am dobândit poziţia mea odată pentru totdeauna. O văd ca pe ceva ce trebuie continuu câştigat. Am făcut progrese excelente în ultimii trei ani, dar călătoria noastră de transformare nu s-a încheiat … Vom continua să ne îmbunătăţim situaţia. Aceasta este cultura pe care vreau să o transmit la toate nivelurile grupului în timpul celui de-al doilea mandat ca director general”, le-a spus Orcel acţionarilor Unicredit.
În plus, în cadrul Adunării Generale a Acționarilor UniCredit, s-a decis numirea fostului ministru italian al Economiei, Pier Carlo Padoan, în funcția de președinte al Bord-ului, și a academicianului Elena Carletti ca vicepreședinte adjunct, consolidând astfel echipa de conducere a băncii cu experiență și expertiză diversificată.
Politica de remunerare a fost un alt punct de discuție important, iar acționarii UniCredit au aprobat-o cu largă majoritate. Conform acesteia, Andrea Orcel va beneficia de o remunerație fixă de 3,6 milioane de euro, având posibilitatea de a ajunge la un total de până la 8,6 milioane de euro în funcție de performanța băncii. În cazul în care obiectivele sunt depășite, remunerația maximă poate ajunge până la 10,8 milioane de euro, reflectând astfel atât performanța excelentă a UniCredit, cât și angajamentul său față de recompensarea adecvată a liderului său.
Citește și: UniCredit: Consumul privat va duce la redresarea creșterii economice în Europa Centrală și de Est