- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri externe

Orașul care te plătește cu 15.000 de euro ca să te muți acolo. Ofertă de neratat pentru români

24 Aug, 14:15 • Preda Silvia
Vrei să fii plătit pentru a te muta în Spania? Extremadura ademenește nomazii digitali și oferă până la 15.000 de euro celor care aleg să se mute acolo.
Orașul care te plătește cu 15.000 de euro ca să te muți acolo. Ofertă de neratat pentru români

Extremadura, o regiune din Spania, caută să atragă nomazii digitali. Cei care decid să se mute acolo și să lucreze de la distanță pot primi din partea autorităților 15.000 de euro, informează Euronews.

Extremadura vede în nomazii digitali o oportunitate de a revitaliza atât economia, cât și demografia regiunii. Această regiune are puțini locuitori și o economie care suferă de pe urma șomajului ridicat.

Extremadura este o comunitate autonomă care se învecinează cu Portugalia. Este una dintre regiunile mai puțin vizitate din Spania, dar găzduiește rezervații naturale sălbatice, munți plini de faună și ruine romane.

Citește și: Scutiri de impozite timp de 10 ani pentru acești români! Anunțul făcut de premierul Marcel Ciolacu

Poți fi plătit cu 15.000 de euro pentru a fi un nomad digital în Extremadura din Spania

Extremadura, Spania
Extremadura, Spania

Autoritățile locale au alocat un fond de 2 milioane de euro pentru a atrage aproximativ 200 de lucrători la distanță și nomazi digitali în regiune. Aceștia vor beneficia nu doar de granturi financiare, ci și de un cost al vieții mai scăzut comparativ cu alte zone din Spania. Potrivit autorităților regionale, Extremadura nu are infrastructură de transport, dar are o acoperire de fibră optică peste media națională.

Extremadura vizează lucrătorii de la distanță care sunt profesioniști cu înaltă calificare în industria tehnologiei. Trebuie să poți lucra complet de la distanță și online!

Atât cei care locuiesc în alte regiuni ale Spaniei, cât și cei care locuiesc în străinătate sunt eligibili atâta timp cât nu au locuit în Extremadura în ultimele șase luni.

Cei care doresc să aplice trebuie să se angajeze să mențină un loc de muncă la distanță și să locuiască în Extremadura timp de cel puțin doi ani.

Data deschiderii cererilor nu a fost încă anunțată.

Vezi și: Concluziile pline de optimism ale unui român din Spania, după o săptămână petrecută în ţară: „Am plecat din România cu un sentiment de bine. Ţara mea a ajuns mai bine”