Primele produse din carne concepută în laborator vor fi comercializate în Marea Britanie și va fi destinată animalelor de companie.
Odată cu obţinerea aprobărilor necesare din partea organismelor de reglementare în domeniu, start-up-ul Meatly a informat miercuri că intenționează să înceapă producția de eşantioane ale hranei sale pentru animale ce urmează să fie comercializate. De asemenea, antreprenorii lucrează și la reducerea costurilor şi extinderea producţiei acestor produse până la o scară industrială, ținta de timp fiind următorii trei ani.
„Proprietarii de animale de companie caută o modalitate mai bună pentru a-şi hrăni pisicile şi câinii cu carne. Acum ne putem continua misiunea de a le da consumatorilor o alegere uşoară”, a declarat directorul general de la Meatly, Owen Ensor.
Ideea cărnii cultivate în laborator s-a făcut remarcată acum cinci ani prin promisiunea că va diminua impactul asupra mediului provocat de carnea produsă în mod convenţional. Din păcate, industria nu are atât de multe resurse materiale și nici posibilitatea de a ajunge la un nivel mare de producție. În plus, unele țări arată în continuare ostilitate în ceea ce privește carnea produsă în laborator.
Aceasta este produsă în laborator în urma unui proces prin care se folosesc celule animale pentru a crea ţesut muscular asemănător cu carnea provenită de la animale sacrificate. Nu se așteaptă ca, la nivelul Europei, să se obțină prea curând aprobările de consum ale oamenilor. De aceea, start-up-urile din domeniu se orientează spre țări din Asia și SUA pentru a porni comerțul. Până acum, doar America și Singapore au permis vânzarea cărnii de pui concepute în laborator pentru consum uman, însă cantitățile vândute au fost foarte mici.
Citește și: De unde provine, de fapt, carnea de la Mega Image. Ce conţine şi ce calitate are