- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri externe

Unde te poţi muta în Europa pe banii autorităţilor. Stimulente financiare pentru locuri de vis

19 Jul, 08:27 • Cornel Ghimeșan
În timp ce unele zone din Europa se confruntă cu depopularea, câteva comunități mici oferă stimulente financiare atractive pentru a atrage noi rezidenți. Aceste locații superbe sunt ideale pentru cei care doresc să experimenteze un mod de viață liniștit și pitoresc. Iată câteva dintre cele mai interesante destinații unde te poți muta pe banii autorităților locale!
Unde te poţi muta în Europa pe banii autorităţilor. Stimulente financiare pentru locuri de vis

Unde te poţi muta în Europa pe banii autorităţilor. Aceste destinații europene oferă oportunități unice pentru cei care doresc să înceapă o nouă viață într-un cadru pitoresc și liniștit. Programele de stimulare financiară nu numai că ajută la revitalizarea comunităților locale, dar oferă și șansa de a experimenta culturi și peisaje noi. Dacă te gândești să faci o schimbare, aceste locuri minunate ar putea fi opțiunea perfectă, scrie Cancan. Iată câteva dintre cele mai interesante destinații unde te poți muta pe banii autorităților locale!

Unde te poţi muta în Europa pe banii autorităţilor

Albinen, un sat pitoresc din cantonul Valais, Elveția, oferă stimulente financiare generoase pentru noii locuitori. Autoritățile locale oferă 25.000 de franci (aproximativ 27.900 USD) pe adult și 10.000 de franci (aproximativ 11.100 USD) pe copil pentru cei care se stabilesc aici. Satul, cu o populație de sub 300 de locuitori, a lansat acest program în 2017 pentru a contracara migrația masivă. Condiții de eligibilitate: vârsta sub 45 de ani, achiziționarea unei proprietăți de minimum 200.000 de franci (aproximativ 223.200 USD), locuirea în Albinen pentru cel puțin 10 ani.

Citeşte şi: Oraşul din una dintre cele mai dezvoltate ţări europene unde un metru pătrat de teren costă cât un PET în România

Insula Antikythera din Marea Egee oferă un peisaj spectaculos și stimulente financiare pentru noii rezidenți. Începând din 2019, statul grec și Biserica Ortodoxă oferă o alocație lunară de 500 de euro (aproximativ 542 USD), cazare și masă gratuite pentru familiile cu trei sau mai mulți copii care se stabilesc definitiv pe insulă.

Legrad, un oraș din Croația, a lansat în 2018 un program pentru a crește populația locală. Autoritățile oferă stimulente financiare și au atras cereri din diverse țări, inclusiv Rusia, Ucraina, Turcia, Argentina și Columbia.

Citeşte şi: Adio chilipiruri din China! UE va impune taxe pe produsele achiziționate de pe Temu, Shein și AliExpress în 2024

Ponga, un sat cu 600 de locuitori din Spania, oferă 2.000 de euro (aproximativ 2.100 USD) fiecărei persoane care se mută acolo. Familiile cu copii primesc până la 3.000 de euro (aproximativ 3.200 USD), iar cei care au un copil născut în Ponga primesc încă 3.500 de euro. Viitorii rezidenți trebuie să locuiască în Ponga cel puțin cinci ani.

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult