- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Internet/New Media

Utilizatorii Telegram vor putea fi indentificați mai ușor. Aplicația va divulga IP-urile și numerele de telefon la cererea autorităților. Ce se întâmplă cu conturile celor aproape 1 miliard de utilizatori

24 Sep, 19:05 • Amarie Giorgiana
Telegram va putea preda adresele IP și numere de telefon ale utilizatorilor autorităților cu mandate legale valide. În prezent, aplicația are o echipă de moderatori pentru a ascunde conținutul neadecvat în rezultatele căutărilor.
Utilizatorii Telegram vor putea fi indentificați mai ușor. Aplicația va divulga IP-urile și numerele de telefon la cererea autorităților. Ce se întâmplă cu conturile celor aproape 1 miliard de utilizatori

Telegram va putea divulga datele utilizatorilor la solicitarea autorităților, potrivit CEO-ului Pavel Durov. Cu toate acestea, aplicația are un drum lung de parcurs până să recâștige credibilitatea, notează  BBC.

Pavel Durov, CEO-ul Telegram, a anunțat că aplicația urmează să furnizeze IP-urile și numerele de telefon ale utilizatorilor la cererea autorităților. Aplicația a introdus, recent, măsuri de moderare, folosind inteligența artificială, dar și o echipă, pentru a elimina conținutul problematic din rezultatele căutărilor. Totodată, CEO-ul i-a îndemnat pe utilizatori să raporteze conținutul nesigur și ilegal pentru a fi eliminat de echipa de moderare.

Telegram poate presa adresele IP și numerele de telefon poliției

Aplicația afirmă că mereu a respectat legile europene și că nu a divulgat informații despre utilizatorii săi. Regulile anterioare nu prevedeau o colaborare cu justiția constând în împărtășirea adreselor IP și a numerelor de telefon.

„Am clarificat faptul că adresele IP şi numerele de telfeon mobil ale celor care ne încalcă regulile vor putea să fie comunicate autorităţilor în urma unor cereri judiciare validate”, a anunţat luni pe Telegram patronul Pavel Durov.

Pavel Durov, arestat la sfârşitul lui august în Franţa şi eliberat pe cauţiune, a fost inculpat cu privire la numeroase infracţiuni în legătură cu aplicaţia sa de mesagerie şi are interdicţia de a părăsi teritoriul francez.

Citește și: 900 de milioane de utilizatori folosesc Telegram. Se anticipează că aplicația va trece pe profit în maximum un an

Miliardarul în vârstă de 39 de ani considera surprinzătoare învinuirea de conţinutul publicat de alte persoane, într-un lung mesaj publicat pe platforma sa la începutul lui septembrie. Totuși, acesta a recunocut că o creștere a numărului utilizatorilor Telegram le-a permis infractorilor să abuzeze mai ușor platforma sa. El a promis să facă din moderarea pe mesageria sa o ”mândrie” şi, a anunţat, pe data de 6 septembrie, o primă serie de măsuri vizând consolidarea acesteia, notează Fortune.

Printre  noutăţile anunţate de Pavel Durov se numără introducerea funcţiei de geolocalizare ”Businesses Nearby”, care prezintă doar ”întreprinderi legitime şi verificate”, în loc de ”People Nearby”, care permitea intrarea în contact cu utilizatori situaţi în apropiere.

Citește și: RO-ALERT din partea Poliției Române! Metoda de înşelătorie cu bani falși pe Telegram