- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri externe

Experienţă inedită pentru o familie de români: vacanţă la cort, în Italia, timp de 17 zile. Turiştii au reuşit să vadă aproape jumătate din ţară cu cheltuieli minime

09 Aug, 23:47 • Stefan Simion
O familie de români a încercat o experienţă inedită: cei cinci membri şi-au petrecut vacanţa de vară într-un circuit de 17 zile prin Italia, elementul de noutate fiind acela că au ales să se cazeze doar la cort. Astfel, românii au reuşit să facă economii însemnate şi, totodată, să viziteze cele mai spectaculoase locuri din această ţară.
Experienţă inedită pentru o familie de români: vacanţă la cort, în Italia, timp de 17 zile. Turiştii au reuşit să vadă aproape jumătate din ţară cu cheltuieli minime

O vacanță la cort nu este o opţiune pentru mulţi dintre noi, mai ales dacă se întinde pe foarte multe zile. Dar familia de români care a încercat această experienţă a rămas plăcut impresionată şi dă asigurări că merită cu prisosinţă încercată de oricine iubeşte Italia.

Cei cinci membri ai familiei au reuşit să viziteze aproape jumătate din ţară în cele 17 zile. Campingurile în care au campat şi le-au găsit pe loc, fără să se intereseze de amplasarea acestora înainte de plecarea din România.

Vacanţă la cort în Italia, o experienţă spectaculoasă şi ieftină

Circuitul a inclus țărmurile Mării Tireniane şi Adriatice, începând de pe Coasta Amalfi, trecând prin Napoli, Pompei și Vezuviu, apoi continuând spre Roma, Toscana – San Marino și Coasta de Est, spre Alberobello și Matera.

Citeste si Se pregătește introducerea unei noi taxe pentru turiști în Italia! Cât trebuie să scoți în plus din portofel dacă vrei să te bucuri de vacanță

La finalul vacanței, românii au decis să-şi împărătşească experienţa pe un grup de Facebook dedicat vacanţelor pentru a-i inspira şi pe alţii.

vacanţă la cort

„Vreau să împărtășesc câteva detalii despre vacanța noastră de 17 zile în Italia, cu cortul, pentru trei adulți și doi copii de 11 și 13 ani, care nu mai sunt considerați copii în majoritatea campingurilor, unde se plătește preț întreg pentru persoanele de peste 9 ani.

Mașina, un Duster, a fost închiriată prin aplicația ‘Auting’, similară cu Airbnb pentru mașini, disponibilă în mai multe țări europene. În Franța, se numește ‘Getaround’.

Este considerabil mai ieftină decât de la ‘Rental Car’”, a explicat unul dintre membrii familiei, potrivit click.ro. Acesta a precizat, totodată, că prețurile combustibilului în Italia sunt destul de decente, variind între 1,63 euro/litru în San Marino și 1,78 euro/litru în alte zone.

Citeste si Cea mai scumpă plajă din Italia: „Am cheltuit 1200 de euro în 2 zile, doar sezlongurile au fost 140 euro pe zi”

Turiștii au plecat din România cu avionul și au ajuns la Napoli. Periplul lor a început pe Coasta Amalfi:

„Toate campingurile au fost găsite pe loc, fără rezervări anterioare, în funcție de traseu și distanța parcursă zilnic. După ora 18:00, începeam să căutăm locuri de cazare. În toate zonele, există o taxă de sejur, care variază între 1,5 și 3 euro pe noapte pentru adulți.

Ne-ar fi ieșit mai ieftin cu Airbnb, dar nu ne place să fim constrânși de un loc fix și un orar rigid”, a povestit turistul.

Cât au scos din buzunar românii pentru nopţile de cazare în campinguri

În Napoli, românii au găsit cazare la Campingul Julia, unde au plătit 50 de euro/noapte. În Roma, turiștii români s-au cazat la Campingul Hu, unde noapte de cazare costă 105 euro.

La Toscana, au optat pentru cazare prin Airbnb în Pitigliano, deoarece nu erau campinguri în apropiere de Saturnia, unde doreau să ajungă devreme. În San Marino, au campat la Alto Salvi, unde noaptea de cazare costa 55 de euro.

Numele meu este Ștefan Simion și sunt absolvent al Facultății de Jurnalism din București. În ultimii ani am lucrat pe postul de redactor în mai multe instituții de presă din România, iar acum ... citește mai mult