- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri externe

Vacanțele de vis devin coșmar: Taxele pentru turiștii străini explodează! Iată ce destinație te va costa de trei ori mai mult

03 Sep, 19:29 • Preda Silvia
O țară crește taxele pentru turismul vizitatorilor internaționali (IVL) de la 22 de dolari la 62 de dolari, începând cu 1 octombrie 2024. Guvernul a declarat că acest lucru este menit să contribuie la creșterea economică.
Vacanțele de vis devin coșmar: Taxele pentru turiștii străini explodează! Iată ce destinație te va costa de trei ori mai mult

Noua Zeelandă își triplează taxele pentru turiștii străini. Se întâmplă de la 1 octombrie 2024, informează CNN.

Turismul internațional vine, de asemenea, cu costuri pentru comunitățile locale, inclusiv o presiune suplimentară asupra infrastructurii regionale și costuri mai mari de întreținere și mentenanță în patrimoniul nostru de conservare”, a declarat Matt Doocey, ministrul Noii Zeelande pentru ospitalitate și turism.

Taxa IVL (pentru turismul vizitatorilor internaționali – n.red.) a fost introdusă în 2019. Aceste taxe ajută la acoperirea costurilor de protecție a mediului în întreaga țară, transmit autoritățile. Potrivit lui Matt Doocey, turiștii internaționali au cheltuit peste 11 miliarde de dolari în Noua Zeelandă între martie 2023 și martie 2024.

Costurile crescute se vor adăuga taxelor separate de viză pentru unii vizitatori

Citește și: Se taie complet aceşti bani! Decizia momentului luată de guvernanți

Taxe turistice în Noua Zeelandă
Taxe turistice în Noua Zeelandă

IVL nu este singurul cost suplimentar care va afecta turiștii care vizitează Noua Zeelandă. Cresc și tarifele la vize!

Prețurile mai mari pentru vizele turistice intră în vigoare tot la 1 octombrie. Taxele cresc de la 131 de dolari la 211 dolari.

Cetățenii a zeci de țări și teritorii, inclusiv SUA, Canada, Singapore, Japonia și Mexic, pot intra în Noua Zeelandă fiind eligibili pentru o scutire de viză care le va permite să rămână până la trei luni în țară în scopuri turistice. Călătorii care dețin aceste pașapoarte sunt în continuare obligați să obțină o viză electronică și să plătească IVL.

Serviciul de imigrare din Noua Zeelandă a anunțat că cei care speră să viziteze țara în perioada sărbătorilor de Crăciun ar trebui să solicite vize turistice până la 15 octombrie.

Noua Zeelandă nu este singurul loc în care există taxe turistice

Indonezia, Spania, Franța, Austria, Croația, Costa Rica, Islanda și Italia sunt alte țări care percep taxe turistice.

Vezi și: Cresc sau nu taxele și impozitele în 2025? Marcel Ciolacu a făcut anunțul aşteptat de toți românii