- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri externe

Vacanțele românilor în Grecia, distruse de hoți. Tâlharii iau tot pe ce pot pune mână, chiar în plină zi

04 Jul, 23:38 • Adrian Popovici
Românii se plâng din ce în ce mai des de problema hoților din Grecia. pe mai multe grupuri de Facebook, aceștia și-au povestit situația.
Vacanțele românilor în Grecia, distruse de hoți. Tâlharii iau tot pe ce pot pune mână, chiar în plină zi

Românii care călătoresc în stațiunile Greciei se confruntă cu o serie de probleme serioase, după cum explică cei care se întorc din această destinație populară. Turiștii din România au raportat zeci de incidente neplăcute în timpul vacanțelor lor în această destinație populară. Mulți dintre ei sunt dezamăgiți de atitudinea autorităților locale și aleg să nu apeleze la ajutorul poliției, notează Bugetul.ro.

De-a lungul anilor, Grecia a rămas una dintre cele mai iubite destinații de vacanță pentru români, datorită peisajelor sale spectaculoase, plajelor frumoase, apelor cristaline și serviciilor de calitate la prețuri accesibile. Cu toate acestea, există o problemă tot mai alarmantă care amenință să transforme vacanțele de vis în experiențe amare.

Hoții au devenit o amenințare majoră pentru românii care vizitează stațiunile din Grecia. Mașinile sunt frecvent sparte, iar bunurile din interior sunt furate fără milă. Unul dintre turiștii afectați a povestit cum mașina sa a fost vandalizată în Salonic și a împărtășit experiența sa pe grupul de Facebook „Forum Grecia”.

Recomandarea lui pentru ceilalți turiști români este de a alege doar parcările păzite și supravegheate video pentru a evita astfel de incidente neplăcute.

„Mare atenție în Salonic. Se sparg mașinile la greu. Aseară am fost eu „câștigătorul”. De preferat, parcare păzită și supraveghere video. Vacanță plăcută tuturor.”

Turiști în Grecia
Turiști în Grecia

Te-ar putea interesa și: MAE a emis o alertă de călătorie pentru românii care merg în Grecia. Risc crescut de incendii în mai multe zone vizitate de turiști

Românii se plâng pe internet de hoții din Grecia

Reacțiile pe mediile de socializare au fost intense, mulți turiști confirmând că au trecut prin situații similare. Unii dintre ei au criticat în termeni duri modul în care autoritățile locale gestionează astfel de probleme, afirmând că există o lipsă de implicare în investigarea și rezolvarea cazurilor de furt.

„Și în Halkidiki este foarte periculos. Anul trecut ni s-a furat mașina din parcarea hotelului, iar alți români au avut aceeași soartă.”

„În 2019, mi-au spart mașina și au furat două trolere din portbagaj, doar haine în ele. Poliția a venit repede, în cinci minute de la constatare. Ne-au indicat locul unde au fugit hoții, într-un parc la 100 m de locul spargerii. Poliția nu a vrut să meargă acolo și m-au însoțit doar la secție. Apoi nu au vrut să-mi dea dovadă pentru că nu eram proprietarul mașinii. Caz rezolvat. Am făcut concediul cu o folie în locul lunetei.”

Îngrijorarea privind siguranța în Grecia a dus la decizii radicale pentru unii turiști români, care au ales să-și petreacă vacanța în Bulgaria, pe care o consideră o opțiune mai sigură și mai convenabilă în termeni de accesibilitate și costuri.

„Anul acesta merg la bulgari. Bulgaria a ajuns mai sigură decât Grecia. În patru ore sunt la hotel. Păcat, merg de mulți ani în Grecia, dar renunț. Când mai vezi și prețurile din România, Bulgaria este o alegere mai bună!”, explică un turist român.

Citește și: Coșmarul trăit de turiștii din Grecia: „Parcă ai fi în apocalipsă sau într-un film de război”