Val de angajări la Boeing. Compania a angajat anul trecut 15.000 de persoane, ajungând la 156.000 de salariaţi, şi, prin aceste noi angajări vizează stabilizarea operaţiunilor, creşterea producţiei şi investiţii în inovare, a subliniat purtătorul de cuvânt, Connor Greenwood, potrivit EFE.
„Aceasta ne va ajuta să proiectăm, să construim şi să sprijinim următoarea generaţie de produse aerospaţiale şi de apărare pentru clienţii noştri globali„, a mai declarat purtătorul de cuvânt al companiei.
Boeing a înregistrat în 2022 al patrulea exerciţiu financiar consecutiv de pierderi, derivate din criza aeronavelor 737 MAX şi ulterioara criză economică determinată de pandemia de Covid-19, o etapă complicată de pe urma căreia începe să se recupereze.
Anunţul a venit la o zi după ce Airbus, rivalul său european, a anunţat că are în vedere angajarea a circa 13.000 de persoane la nivel mondial, anul acesta.
Noile angajări vor sprijini majorarea producţiei de avioane comerciale şi vor ajuta Airbus să facă faţă provocărilor din domeniul spaţial, al apărării şi al elicopterelor. Aproximativ 7.000 din aceste slujbe vor fi locuri de muncă nou create. De asemenea, peste 9.000 de noi slujbe vor fi în Europa, iar restul la reţeaua globală a companiei.
Airbus a precizat că în 2022 a angajat deja acelaşi număr de persoane iar în prezent are peste 130.000 de angajaţi pe plan global.
La acest moment istoric au participat sute de angajați și jurnaliști care au ținut să imortalizeze momentul în care ultima aeronavă de tip Boeing 747, iese pe poarta fabricii, care în urmă cu 50 de ani producea primul model de acest fel.
Ultimul model de Boeing 747 va fi livrat unei companii americane imediat după ce va fi vopsit și vor fi efectuate toate zborurile de testare necesare.
De-a lungul timpului, au fost construite peste 1.500 de modele Boeing 747 dintre care în acest moment, mai sunt active doar 375.
„Timp de mai bine de jumătate de secol, multe zeci de mii de angajaţi dedicaţi ai Boeing au proiectat şi construit acest avion minunat care a schimbat cu adevărat lumea. Suntem mândri că 747 va continua să zboare pe cerul lumii în anii următori”, a declarat Kim Smith, vicepreşedinte şi director general al programelor Boeing 747 şi 767.
Gigantul aeronautic a anunțat că renunță la fabricarea acestui tip de aeronavă în favoarea unor modele mai sustenabile, care implică costuri mult mai mici.