- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri externe

Vești bune pentru românii din această țară! Ce trebuie să facă pentru a primi 1.000 de euro lunar

27 Jun, 09:46 • Adrian Popovici
Spania oferă aproape 1.000 de euro celor aflați în dificultate. De acest ajutor pot beneficia și românii care locuiesc în această țară.
Vești bune pentru românii din această țară! Ce trebuie să facă pentru a primi 1.000 de euro lunar

Vești bune pentru românii din Spania! Guvernul spaniol oferă un sprijin financiar semnificativ părinților, cunoscut sub numele de Venitul Minim de Viață (VMI). Această inițiativă este menită să prevină riscul de sărăcie și excluziune socială pentru persoanele aflate în situații vulnerabile. Prin acest program, mulți români care locuiesc în Spania pot primi lunar aproape 1.000 de euro, o sumă considerabilă ce poate ajuta la acoperirea nevoilor de bază, notează Capital.

Conform datelor Institutului Național de Statistică (INSS) din Spania, țară în care locuiesc mulți români, în luna mai, VMI a fost acordat la 605.696 de gospodării, în care trăiesc 1.820.944 de persoane. Dintre acestea, 67,5% erau gospodării cu copii minori, inclusiv 105.918 familii monoparentale. În total, 750.665 de gospodării beneficiare aveau minori, evidențiind importanța acestui sprijin pentru familiile vulnerabile.

VMI este un ajutor pentru care românii nu trebuie să contribuie în avans și care poate fi obținut alături de alte venituri, inclusiv cele din muncă. Aceasta înseamnă că nu este destinat exclusiv persoanelor fără venituri sau șomerilor, ci și celor cu venituri mici sau locuri de muncă nesigure. Suma acordată variază în funcție de venitul gospodăriei, astfel încât cei care au un venit scăzut pot primi un ajutor suplimentar pentru a-și asigura un trai decent.

Ajutor de 1.000 de euro pentru românii din Spania
Ajutor de 1.000 de euro pentru românii din Spania

Te-ar putea interesa și: Ajutor financiar majorat cu 7.400 de lei pentru o categorie de români. Cine sunt norocoșii beneficiari

Câți bani pot primii românii din Spania?

Pentru anul 2024, sumele VMI pentru un român din Spania cu copii în întreținere sunt următoarele:

– Un adult și doi minori: 967,02 euro pe lună.

– Un adult și trei minori: 1.148 euro pe lună.

– Un adult și mai mult de trei minori: 1.329,65 euro pe lună.

– Doi adulți: 785,70 euro pe lună.

– Doi adulți și un minor: 967,02 euro pe lună.

– Doi adulți și doi minori: 1.148,33 euro pe lună.

– Doi adulți și mai mult de doi minori: 1.329,65 euro pe lună.

– Trei adulți: 967,02 euro pe lună.

– Trei adulți și un minor: 1.148,33 euro pe lună.

– Trei adulți și mai mult de doi minori: 1.329,65 euro pe lună.

– Patru adulți: 1.148,33 euro pe lună.

– Patru adulți și un minor: 1.329,65 euro pe lună.

– Alte cazuri: 1.329,65 euro pe lună.

Această inițiativă este un pas important pentru sprijinirea românilor din Spania aflați în dificultate și pentru asigurarea unui standard de viață decent. Creșterea cu 6,9% a venitului garantat prin IMV în acest an reflectă angajamentul guvernului spaniol de a îmbunătăți condițiile de trai pentru cei aflați în nevoie. De asemenea, ajutorul pentru copil rămâne neschimbat la 115 euro pe lună, menținând un sprijin constant pentru familiile cu copii.

Românii din Spania care se încadrează în criteriile de eligibilitate pot beneficia de aceste sume, oferindu-le astfel o stabilitate financiară și posibilitatea de a-și îmbunătăți calitatea vieții. Prin acest sprijin, guvernul spaniol își demonstrează solidaritatea și preocuparea pentru binele cetățenilor săi, indiferent de originea lor.

Citește și: Ajutor social 2024. Marile schimbări de care se lovesc persoanele defavorizate în acest an