- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri externe

Vești bune pentru turiștii români! Wizz Air anunță o cursă directă către un mare oraș din Turcia

18 Jun, 21:41 • Adrian Popovici
Wizz Air anunță o nouă cursă directă din România către Turcia. Compania va introduce zboruri între București și Izmir.
Vești bune pentru turiștii români! Wizz Air anunță o cursă directă către un mare oraș din Turcia

Vești bune pentru românii care și-au plănuit un concediu sau o scurtă excursie în Turcia! Compania aeriană low-cost Wizz Air a anunţat lansarea unei noi rute către această țară. Mai exact, este vorba despre zboruri de la Bucureşti către Izmir, Turcia, acestea urmând să fie operate de trei ori pe săptămână, notează Economedia.

Potrivit unui comunicat de presă al companiei, noua rută va fi disponibilă începând cu 17 iunie 2024, oferind pasagerilor români o conexiune directă către una dintre cele mai atractive destinaţii din Turcia.

Wizz Air descrie Izmir ca un oraş ce îmbină armonios istoria antică cu farmecul modern, fiind o destinaţie ideală de vacanţă pentru familii, cupluri şi prieteni. Cunoscut pentru coasta sa impresionantă, patrimoniul cultural bogat şi pieţele vibrante, Izmir promite o evadare de neuitat pe tot parcursul anului. Turiştii vor avea ocazia să exploreze ruinele antice ale Efesului, să se plimbe de-a lungul promenadei Kordon şi să se delecteze cu delicioasa bucătărie turcească, oferind astfel o experienţă diversificată pentru toate preferinţele.

„Această ultimă adiţie este menită să îmbunătăţească opţiunile de călătorie pentru pasagerii români, oferind o conexiune directă către una dintre cele mai captivante destinaţii din Turcia. Izmir, un oraş care îmbină perfect istoria antică cu farmecul modern, este o destinaţie de vacanţă ideală pentru familii, cupluri şi prieteni.

Cunoscut pentru coasta sa uimitoare, patrimoniul cultural bogat şi pieţele vibrante, Izmir oferă o evadare pe tot parcursul anului pentru călătorii ce caută atât relaxare, cât şi aventură. Fie că explorezi ruinele antice ale Efesului, te plimbi de-a lungul frumoasei promenade Kordon sau te răsfeţi cu delicioasa bucătărie turcească, Izmir promite o experienţă de neuitat pentru toţi vizitatorii”, se arată într-un comunicat al Wizz Air.

Wizz Air
Wizz Air

Te-ar putea interesa și: Wizz Air a dat o adevărată țeapă cu 950 de euro unui român. „M-am trezit fără bani și fără serviciul pe care l-am plătit”

Care este programul noii curse Wizz Air?

Zborurile Wizz Air către Izmir vor fi operate în fiecare luni, vineri şi duminică, facilitând astfel planificarea călătoriilor atât pentru escapadele de weekend, cât şi pentru vacanţele mai lungi. Compania aeriană low-cost subliniază că această nouă rută este menită să îmbunătăţească opţiunile de călătorie pentru pasagerii români, aducând o adiţie semnificativă reţelei sale de destinaţii.

Wizz Air operează în prezent o flotă de 213 aeronave Airbus A320 şi A321 şi a transportat 62 de milioane de pasageri în perioada aprilie 2023 – martie 2024. Compania este listată la Bursa de Valori din Londra sub simbolul WIZZ, consolidându-şi astfel poziţia în industria aviaţiei comerciale.

Pe lângă lansarea noii rute către Izmir, Wizz Air a anunţat şi redeschiderea rutelor de la Bucureşti către Salzburg, începând cu 1 aprilie, şi către Budapesta, începând cu 17 iunie. Totodată, compania va inaugura o nouă rută din Bucureşti către Leipzig, începând cu 20 iunie. Aceste extinderi reflectă angajamentul Wizz Air de a oferi călătorilor români mai multe opţiuni de destinaţii atractive şi accesibile.

Citește și: Wizz Air elimină mai multe zboruri! Românii vor trebui să caute alte opțiuni