- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri externe

3 sau 5 zile libere pentru cei care trec printr-o despărțire. Care este țara în care angajatorii le dau răgaz angajaților să-și proceseze durerea în liniște

23 Oct, 13:09 • Stefan Simion
Se acordă zile libere pentru cei care suferă după o despărțire! Nu este o glumă, este o inițiativă cât se poate de serioasă a unui director de hotel. Doar că nimeni nu a avut acest gen de inițiativă până acum în România, așa că, deocamdată, repausul pentru procesarea suferinței s-ar putea lua doar dacă lucrezi la hotelul Cebu Century Plaza din Filipine.
3 sau 5 zile libere pentru cei care trec printr-o despărțire. Care este țara în care angajatorii le dau răgaz angajaților să-și proceseze durerea în liniște

5 zile libere pentru suferința în dragoste – aceasta este propunerea lui Ricardo Dublado, CEO al Hotelului Cebu Century Plaza, care a decis să fie alături de angajații săi aflați în dificultate emoțională și să le dea răgaz să își proceseze durerea.

Zile libere pentru cei care suferă de inimă frântă

Dublado a înțeles necesitatea repausului de la muncă atunci când suferi după ce el însuși a suferit după o despărțire. Iar refugiul în muncă pentru a uita de durere nu l-a ajutat, dimpotrivă, i-a scăzut productivitatea. Acesta este de părere că cinci zile sunt suficiente pentru ca angajatul care tocmai s-a despărțit să redevină funcțional.

Citeste si Proiect adoptat de Senat! 2 zile libere pentru profesori, elevi și studenți pentru controale medicale! Amenzile sunt mari pentru angajatorii care nu respectă prevederile

Iar Dublado nu a fost singurul filipinez care s-a gândit la inimile frânte ale celor din jur. Deputatul Lordan Suan a prezentat un proiect de lege pentru extinderea acestui gen de concediu pentru toţi lucrătorii, doar că propunerea lui a fost de trei zile în loc de cinci.

Studiul care a demonstrat faptul că oamenii care suferă după o despărțire nu sunt productivi

Iar dacă, prin vreo întâmplare, există oameni care nu cred că suferința din dragoste sau cea cauzată de o despărțire te fac disfuncțional, ei, bine, există sutdii care atestă acest lucru.

Universitatea din Minnesota a realizat un sondaj în urma căruia s-a constatat că 44% dintre persoanele intervievate au recunoscut că au suferit un impact negativ asupra vieții lor profesionale din cauza unei despărțiri, potrivit straitstimes.com.

Durerea despărțirii s-a manifestat, cel mai frecvent, prin crize de plâns, depresie, dificultăți de relaționare cu cei din jur, aspecte care le-au îngreunat celor intervievați îndeplinirea sarcinilor de serviciu, fiind adevărate piedici în calea productivității.

Citeste si Când pică sărbătoarea de Crăciun și Revelion în 2024-2025. Ce zile libere vor avea românii

Tags:
Numele meu este Ștefan Simion și sunt absolvent al Facultății de Jurnalism din București. În ultimii ani am lucrat pe postul de redactor în mai multe instituții de presă din România, iar acum ... citește mai mult