- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri externe

Zile negre pentru cei mai bogați oameni din lume! Piețele bursiere le-au „luat” 134 miliarde dolari

05 Aug, 11:46 • Bugiu ⁠Ana Maria
Averile celor mai bogați 500 de oameni din lume au scăzut drastic în această perioadă. Scăderea de vineri este a treia cea mai mare lovitură cu care s-a confruntat Jeff Bezos.
Zile negre pentru cei mai bogați oameni din lume! Piețele bursiere le-au „luat” 134 miliarde dolari

Averea netă a lui Jeff Bezos a scăzut vineri cu 15,2 miliarde de dolari, conducând declinul amplu care a şters 134 miliarde de dolari din averile celor mai bogaţi 500 de oameni din lume, transmite Bloomberg, informează economedia.ro.

Te-ar putea interesa și: Premieră la Bursa de Valori București! A fost lansat primul asistent virtual bazat pe Inteligenţă Artificială care răspunde la orice întrebare privind investițiile la bursă

foto: Zile negre pentru cei mai bogați oameni din lume

Piețele bursiere le-au „luat” 134 miliarde dolari celor mai bogați oameni din lume

Acţiunile Amazon.com Inc au scăzut cu 8,8% la Bursa de la New York, pe fondul declinului general de pe pieţele bursiere, astfel încât averea netă a lui Jeff Bezos s-a redus la 191,5 miliarde de dolari, conform indicelui miliardarilor realizat de Bloomberg.

Această scădere nu este cea mai dureroasă pentru miliardar, fiind pe locul al treilea, după cea din 4 aprilie 2019, când averea co-fondatorului Amazon s-a redus cu 36 miliarde de dolari şi cea din 29 aprilie 2022, când acţiunile Amazon au scăzut cu 14%.

Bezos este al doilea în topul clasamentului cu cei mai bogați oameni din lume, chiar și după ce s-a confruntat cu această lovitură. El nu a fost singurul căruia i-au scăzut averile.

Miliardari precum Mark Zuckerberg, Sergey Brin şi Larry Page au pierdut vineri peste trei miliarde de dolari fiecare (Meta Platforms Inc şi Alphabet la Bursa de la New York).

S-au iscat incertitudini cu privire la posibilitatea unor reduceri ale dobânzii de către Rezerva Federală a SUA. Au fost multe rezultate financiare îngrijorătoare în ultima perioadă, care au dus la intrarea indicelui Nasdaq în teritoriul de corecţie, ştergând mai mult de 2.000 miliarde de dolari din valoare în doar trei săptămâni (a scăzut cu 2,4% vineri seara).

Și Elon Musk și Larry Ellison (de la Oracle Corp) au fost afectați de situația dezastruoasă de vineri. Averile lor nete au scăzut cu 6,6 miliarde de dolari şi, respectiv, cu 4,4 miliarde de dolari.

Te-ar putea interesa și: OMV Petrom oferă un divident special acționarilor de pe bursă. Ce valoare are