„Am fost informat de catre DIICOT Cluj ca, impreuna cu alte persoane, am fost trimis in judecata pentru presupuse activitati de manipulare a pietei de capital. Consider acuzatia complet nefondata. Nu am facut nimic ilegal, nimic care sa contravina legislatiei in domeniu si voi actiona pe toate caile legale pentru a dovedi acest lucru. Sunt convins ca rezultatele finale ale acestui demers juridic imi vor da dreptate”, a declarat Ciorcila, citat de Mediafax.
Ciorcila, alaturi de alti trei bancheri, a fost deferit justitiei pentru manipularea pietei de capital, in legatura cu modul de tranzactionare a actiunilor bancii.
Bank of Cyprus, cea mai mare banca din Cipru, a anuntat la jumatatea lunii decembrie 2009, ca a cumparat 9,7068% din actiunile TLV, pentru 58 milioane de euro, iar in luna mai si-a exprimat interesul sa preia pana la 20% din titlurile bancii. Cu aproape o luna in urma, Bank of Cyprus a anuntat, insa, ca renunta la achizitia unui nou pachet de actiuni la Banca Transilvania.
Banca Transilvania a mentionat, intr-un comunicat transmis Bursei de Valori Bucuresti, ca aspectele privind ancheta DIICOT tin exclusiv de tranzactiile pe piata de capital si nu interfereaza in niciun fel cu activitatea normala a institutiei de credit, si ca va colabora cu autoritatile pentru rezolvarea rapida si transparenta a acestui caz.
„Consiliul de Administratie al Bancii Transilvania nu are cunostinta de nicio actiune rau intentionata a vreunuia dintre membrii sai si are incredere in probitatea morala si profesionala a acestora”, se mentioneaza in comunicatul institutiei de credit.
Institutia de credit este cea mai mare banca din sistem cu capital majoritar privat romanesc, avand la finele anului trecut active de 19,47 miliarde lei, respectiv o cota de piata de 5,9%, ceea ce o plasa pe pozitia a opta in topul institutiilor de credit.