- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

0 grade în România! Meteorologii ANM anunță unde revin ninsorile în plin sezon cald

15 May, 07:37 • Bumbeneci Diana
Meteorologii de la Administrația Națională din România au actualizat prognoza meteo pentru următoarele zile. Vor fi zone în care temperaturile ating pragul de zero grade Celsius.
0 grade în România! Meteorologii ANM anunță unde revin ninsorile în plin sezon cald

Conform meteorologilor ANM, miercuri, în țară, vremea va fi mai rece decât în mod obișnuit pentru această perioadă din an. Pe parcursul zilei vor fi înnorări mai persistente în sud și est și temporare în celelalte regiuni. Cu precădere după-amiaza și seara vor fi averse și descărcări electrice, local în zonele montane și submontane, în regiunile vestice și sud-vestice și doar izolat în restul teritoriului. La altitudini mari vor mai fi posibile precipitații slabe sub formă de lapoviță și ninsoare. Noaptea, cerul va fi variabil, cu înnorări în regiunile sud-vestice, însă condițiile de ploaie vor fi reduse.

Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări temporare în sudul Banatului, unde vor fi perioade cu rafale ce vor depăși 50…60 km/h. Temperaturile maxime se vor încadra între 13 și 23 de grade, cu cele mai ridicate valori în vestul Banatului, iar cele minime vor fi cuprinse între 3 și 13 grade, mai scăzute în zonele depresionare din estul Transilvaniei, până în jurul a 0 grade.

Meteo București

Vremea va fi răcoroasă. Cerul va fi variabil, cu înnorări ziua, dar condițiile de ploaie vor fi reduse. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 18…19 grade, iar cea minimă de 7…9 grade.

Meteo joi, în țară

Valorile termice vor avea variații față de ziua precedentă în cea mai mare parte a țării, dar vor continua să caracterizeze o vreme mai rece decât normal în majoritatea regiunilor, cu excepția celor vestice și nord-vestice unde se vor situa în jurul celor obișnuite la mijlocul lunii mai.

Pe parcursul zilei, cerul va fi variabil, temporar cu înnorări îndeosebi în est, sud și la munte unde izolat vor fi posibile ploi slabe; începând din orele serii, nebulozitatea se va accentua în regiunile sud-vestice unde local vor fi averse în general moderate cantitativ și izolat descărcări electrice.

Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări în sudul Banatului și în zona montană unde rafalele vor depăși 70…90 km/h și pe alocuri, cu viteze mai mici, în nord-vest și centru. Temperaturile maxime se vor încadra între 13 și 22 de grade, ușor mai ridicate în vest și nord-vest; minimele termice vor fi cuprinse între -1…0 grade în depresiunile din estul Transilvaniei și 14 grade în extremitatea de sud-vest.

Meteo București

Vremea se va menține răcoroasă, deși valorile termice vor fi în ușoară creștere. Cerul va fi temporar noros, iar noaptea va crește probabilitatea de ploaie. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul a 20 de grade, iar cea minimă va fi de 8…10 grade.

Meteo vineri, în țară

Vremea va fi în general instabilă. Pe parcursul zilei, înnorări accentuate și averse vor fi mai ales în jumătatea de sud-vest a teritoriului, apoi vor cuprinde și celelalte regiuni. Pe alocuri ploile vor avea caracter torențial, se vor semnala descărcări electrice și izolat vor fi condiții de grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, local se vor înregistra cantități de apă însemnate. La munte, la altitudini de peste 1900 m, vor fi și precipitații mixte.

Vântul va avea intensificări în cea mai mare parte a țării, dar cu viteze mai mari în sud-vest, în special în sudul Banatului, precum și în zona montană. Temperaturile maxime, sub normele perioadei în majoritatea zonelor, se vor încadra în general între 15 și 22 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 4 și 13 grade.

Meteo București

Vremea va fi răcoroasă, iar gradul de instabilitate atmosferică va fi în creștere. Cerul va avea înnorări și vor fi averse, posibil însoțite de descărcări electrice, iar vântul va sufla moderat, cu ușoare intensificări ziua. Temperatura maximă va fi de 18…19 grade și cea minimă de 8…10 grade.

Meteo sâmbătă, în România

Vremea se va menține în general instabilă în jumătatea de nord a țării unde, îndeosebi pe parcursul zilei, vor fi înnorări temporar accentuate și local averse însoțite de descărcări electrice. Izolat vor fi posibile cantități de apă mai însemnate. În restul teritoriului cerul va fi temporar noros și doar izolat vor fi manifestări ale instabilității atmosferice.

Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în vest și nord-est, dar local și asociate ploilor. Temperaturile maxime, în creștere ușoară față de ziua precedentă în majoritatea regiunilor, se vor încadra în general între 18 și 25 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 5 și 15 grade, cu cele mai ridicate valori în Dealurile de Vest.

Citește zi: Alertă alimentară. Ce conține, de fapt, iaurtul vândut în magazine. „Asta ne duce la pieire!”

Meteo București

Valorile termice vor fi în creștere ușoară față de ziua precedentă și se vor apropia de normele perioadei. Cerul va avea înnorări mai ales în prima parte a zilei, dar probabilitatea de ploaie va fi în diminuare. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 21…22 de grade și cea minimă de 9…11 grade.

Meteo duminică, luni și marți

Valorile termice, în creștere ușoară, se vor situa în jurul mediilor climatologice. Vor fi perioade cu manifestări de instabilitate atmosferică în majoritatea regiunilor.

Meteo București

Valorile termice vor fi în creștere ușoară și se vor menține apropiate de normele perioadei. Manifestări de instabilitate atmosferică vor fi posibile mai ales în a doua parte a intervalului.

Ai mai putea citi și: Se dă startul ajutoarelor financiare umflate de la stat! Cine primește 50.000 de euro fonduri nerambursabile

Tags:
Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult