- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

10 idei de hobby-uri de încercat în anul 2023

28 Mar, 11:15 • Constantin Cristina
Este știut faptul că oamenii care știu să mențină un echilibru între muncă și relaxare sunt mult mai eficienți la birou sau în afaceri. La polul opus se află cei care își dedică întregul timp activităților economice, fenomenul de „burnout”, cu ale sale consecințe grave asupra sănătății, fiind tot mai des întâlnit.
10 idei de hobby-uri de încercat în anul 2023

Câteva minute pe zi dedicate relaxării sunt mult mai importante decât vă puteți imagina. Avem 10 sugestii pentru petrecerea lor într-un mod cât mai plăcut:

Citiți

Se spune că cine citește este un om liber și că trăiește 1000 de vieți până moare. Cititul relaxează și deschide mintea, lărgește perspectivele și dezvoltă personalitatea. Nu este obligatoriu să citiți beletristică. Orice gen de literatură și de scriere are un efect miraculos asupra creierului, alimentând nivelul de optimism.

Fotografiați

Fotografia este arta de a colecta amintiri sub formă vizuală. Cel mai uimitor lucru despre fotografie este că toată lumea poate practica acest hobby indiferent de locul unde trăiește, de religie, de vârstă, de sex, sau de condiția socială, mai ales că acum se pot face poze foarte reușite cu ajutorul unui smartphone accesibil ca preț.

Ascultați muzică

A asculta muzică înseamnă a avea grijă de sănătatea psihică și fizică. Dintre beneficiile acestei activități amintim numai câteva: reglează tensiunea arterială, îmbunătățește starea de spirit, reduce stresul, alungă depresia, stimulează memoria, reduce durerea.

Desenați

Desenul este cunoscut pentru capacitatea de a genera emoții pozitive și de a reduce emoțiile negative, prin crearea unui sentiment de împlinire. De fiecare dată când creați ceva nou sau progresați în abilitățile de a desena, creierul produce hormoni care fac să vă simțiți mai bine.

Distrați-vă online

În cazul în care bursa nu vă atrage, puteți să redirecționați bugetul despre care vorbeam către pariurile sportive. Alegeți o agenție din top case pariuri online și vedeți cât de bine vă pricepeți la fotbal sau la sportul pe care îl urmăriți cu precădere. Aceasta este una dintre cele mai populare distracții de pe internet, necesitând investiții minime.

Practicați sport

Nu are niciun sens să reamintim că practicarea sportului este crucială pentru sănătate. Chiar și dacă aveți un program zilnic foarte încărcat, faceți un efort și treziți-vă cu o oră mai devreme, pentru a ieși la alergat sau pentru a merge la sală. Vezi avea un tonus deosebit pe tot parcursul zilei.

Jucați la bursă

Această activitate este un hobby doar dacă o practicați la nivel de amator, riscând bani pe care îi puteți pierde fără nicio problemă. Alocați lunar un buget așa cum o faceți și pentru alte activități de timp liber și distrați-vă de acei bani, imaginându-vă că sunteți „lupi de pe Wall Street”.

Construiți origami

Arta japoneză de împăturire a hârtiei necesită coordonare mână-ochi, dezvoltă abilitățile mișcărilor fine și susține concentrarea mentală – toate acestea stimulând creativitatea. Când urmați instrucțiunile prin provocările de pliere a hârtiei, sunt activate atât zonele motorii, cât și cele vizuale ale creierului.

Plantați

Nu se compară nimic cu sentimentul avut atunci când vedem cum crește zi de zi o plantă pe care am „creat-o” îngropând o sămânță în pământ. Puteți să amenajați o mică grădină chiar dacă locuiți la bloc, în ghivece mai mici sau mai mari. Florile sunt o mângâiere vizuală, dar puteți planta și plante aromatice, precum busuioc, mentă sau oregano.

Colecționați

A colecționa este o activitate care aduce satisfacții. Termenul este foarte larg. Puteți colecționa de la imagini de pe cartoanele cutiilor de chibrituri până la mașini scumpe, în funcție de preferințe și, nu în ultimul rând, de puterea financiară. Important este ca hobby-ul să nu se transforme în obsesie.

Urmărește Daily Business pe Google News
Tags:
Alte articole
Motivul pentru care felicitarea de Crăciun postată de Prinţul William şi Kate Middleton a fost ștearsă la scurt timp de la publicare. Dezvăluirile fotografului Familiei Regale
Motivul pentru care felicitarea de Crăciun postată de Prinţul William şi Kate Middleton a fost ștearsă ...
Cât costă un cozonac Dubai făcut de Gabriela Cristea. Cu cât vinde prezentatoarea TV produsele de patiserie de Crăciun
Cât costă un cozonac Dubai făcut de Gabriela Cristea. Cu cât vinde prezentatoarea TV produsele de ...
Doliu în lumea muzicii! Trupa Proconsul trece prin momente grele. „Vălică al nostru a plecat și el, prea devreme”
Doliu în lumea muzicii! Trupa Proconsul trece prin momente grele. „Vălică al nostru a plecat ...
Cum l-a poreclit presa din Italia pe Dan Șucu după ce a devenit acționar majoritar la Genoa
Cum l-a poreclit presa din Italia pe Dan Șucu după ce a devenit acționar majoritar la Genoa
Ce are de gând să facă Aura Șova cu cei 100.000 de euro câștigați la Vocea României. Nimeni nu se aștepta la un asemenea răspuns
Ce are de gând să facă Aura Șova cu cei 100.000 de euro câștigați la Vocea României. Nimeni nu ...
Ce mașină va putea trece prima prin intersecție? Testul care dă dureri de cap multor soferi
Ce mașină va putea trece prima prin intersecție? Testul care dă dureri de cap multor soferi
Banca din România care dispare din februarie. Ce se întâmplă cu banii clienților din conturi
Banca din România care dispare din februarie. Ce se întâmplă cu banii clienților din conturi
De ce să nu ridici niciodată o bancnotă găsită pe parbriz. Noua metodă folosită de hoţi
De ce să nu ridici niciodată o bancnotă găsită pe parbriz. Noua metodă folosită de hoţi
Ce reprezintă zgomotele produse de centrala termică. Cea mai frecventă problemă tehnică ce apare la centrale
Ce reprezintă zgomotele produse de centrala termică. Cea mai frecventă problemă tehnică ce apare ...
Lucian Romașcanu, purtătorul de cuvânt al PSD: „Duminică sunt consultările de la Cotroceni. Apoi anunțăm propunerea de premier”
Lucian Romașcanu, purtătorul de cuvânt al PSD: „Duminică sunt consultările de la Cotroceni. ...
Cât câștigă un român în Germania. Muncește la o fermă 310 ore pe lună: „Diferă în funcție de câte ore ai într-o lună”
Cât câștigă un român în Germania. Muncește la o fermă 310 ore pe lună: „Diferă în funcție ...
Deficit major de zilieri în România. Ziua de lucru se plăteşte chiar şi cu 500 de lei: „Mai găseşti doar bieţi pensionari, tineret nu mai vezi”
Deficit major de zilieri în România. Ziua de lucru se plăteşte chiar şi cu 500 de lei: „Mai ...
Se dă startul licitației pentru construirea Drumului Expres care va lega două mari orașe ale României. „Drumul morții”, pe care se petrec cele mai multe accidente, va fi înlocuit
Se dă startul licitației pentru construirea Drumului Expres care va lega două mari orașe ale României. ...
A doua şedinţă a Camerei Deputaţilor în structura nou aleasă. Se validează Raportul Comisiei de validare, iar deputaţii vor depune jurământul
A doua şedinţă a Camerei Deputaţilor în structura nou aleasă. Se validează Raportul Comisiei de ...
Se schimbă legea în această ţară. Care persoane nu vor mai fi taxate suplimentar de bănci
Se schimbă legea în această ţară. Care persoane nu vor mai fi taxate suplimentar de bănci