- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

119 spitale din România intră în proces de modernizare masivă. Anunțul istoric al lui Ciolacu!

27 Oct, 16:59 • Bugiu ⁠Ana Maria
Premierul Ciolacu a anunțat investiții în modernizarea a 119 spitale din România. La Spitalul Județean Slobozia, a verificat lucrările de extindere și modernizare.
119 spitale din România intră în proces de modernizare masivă. Anunțul istoric al lui Ciolacu!

Premierul Marcel Ciolacu, candidat al PSD la președinție, a anunțat că în România sunt în desfășurare lucrări de modernizare în 119 unități medicale, grație programelor de investiții în infrastructura spitalicească. În cadrul unei vizite la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean din Slobozia, Ciolacu a subliniat importanța extinderilor în Blocurile Operatorii și secțiile ATI din spitale, care au fost susținute prin programele „Anghel Saligny” și PNDL, potrivit știripesurse.ro.

„Extinderi la Blocul Operator şi la zona de ATI, în acest moment, în toată România, sunt în 119 spitale de pe tot teritoriul României. Marea majoritate au avut acest curaj, între timp, lucrurile s-au rezolvat prin ‘Anghel Saligny’, prin PNDL şi, normal, comunităţile şi-au recuperat banii şi au pornit alte investiţii”, a afirmat Ciolacu.

Te-ar mai putea interesa și: Asiguratorii schimbă jocul! Pacienții pot merge cu polița de asigurare la spitalele publice

foto: Marcel Ciolacu

119 spitale din România intră în proces de modernizare masivă. Anunțul istoric al lui Ciolacu!

Liderul PSD a menționat că, în premieră, România beneficiază de mai multe șantiere dedicate construcției și modernizării spitalelor, incluzând 14 noi centre medicale aflate în diverse faze de construcție și finalizare, printre care se numără Spitalul de Mari Arși din Timișoara și Centrul de Excelență în Neurochirurgie de la Cluj. La Bistrița Năsăud, construcția spitalului este deja completă, iar dotările vor fi finalizate până la începutul anului viitor.

„Mă bucur mult că, în sfârşit, şi, de asta, câteodată, nu înţeleg partenerii de guvernare, vorbim de spitale noi în 14, în acest moment sunt 14 şantiere mari în diverse stadii de finalizare. La Bistriţa Năsăud s-a şi finalizat, cred că în ianuarie se termină şi utilarea. Avem şi Spitalul de Mari Arşi, în sfârşit, pornit la Timişoara, de această coaliţie de guvernare şi cu acest Guvern al României, de altfel. Este Centrul de excelenţă de neurochirurgie de la Cluj aproape finalizat.

Deci, lucrurile, pentru prima oară, cu mândrie o spun, se mişcă. Important este să continuăm acest ritm. Şi pentru o viitoare investiţie pe BEI şi pe componentă de fonduri europene, pe exerciţiul actual, o să vină la dumneavoastră o investiţie într-un spital nou, de această dată, de 51 de milioane de euro cu tot cu dotare. (…) E un plan integrat pe care niciun prim-ministru şi niciun Guvern nu poate să-l facă decât împreună cu autorităţile locale”, a susţinut premierul.

Totodată, premierul a evidențiat că această strategie integrată de dezvoltare a spitalelor reprezintă un parteneriat activ între Guvern și autoritățile locale.

La eveniment a participat și președintele Consiliului Județean Ialomița, Marian Pavel, care a detaliat proiectele realizate la Spitalul Județean din Slobozia. Acestea includ modernizarea Ambulatoriului, extinderea Unității de Primiri Urgențe (UPU), construirea unui nou Bloc Operator și reabilitarea incintei spitalului. Dintre acestea, UPU a fost deja finalizată, iar Ambulatoriul urmează să fie recepționat în curând, finalizarea acestuia fiind aproape completă.

„În spitalul judeţean au fost patru investiţii: modernizare Ambulatoriu, extindere UPU, construire Bloc Operator şi reabilitare incintă spital. UPU a fost recepţionat şi finalizat, Ambulatoriul în câteva săptămâni se finalizează, mai sunt doar chestiuni de documente, de plăţi, iar în Blocul Operator suntem astăzi, ca şi execuţie, undeva la 90 şi ceva la sută, probabil, până la sfârşitul anului, cu siguranţă, se va închide.

În modernizare incintă spital durează. (…) Am predat o parte din spital către constructor, 30 şi ceva la sută, urmează să mutăm Neonatologia şi toate celelalte şi să predăm altă zonă de lucru către constructor”, a explicat Pavel.

Te-ar mai putea interesa și: Adrian Câciu anunță investiții de 2,7 milioane de euro pentru modernizarea spitalelor până în 2031!