Primarul unui oraș din România a anunțat că toți elevii vor beneficia de tichete educaționale, potrivit capital.ro.
Primarul Florin Chelaru a anunțat că Primăria Năvodari oferă tichete educaționale pentru toți elevii din oraș. De asemenea, statul oferă tichete în valoare de 500 de lei anual, însă fondurile ajung aproape întotdeauna la elevi abia la sfârșitul anului.
”După cum știți, am luat decizia ca din această toamnă să înlocuim clasicele ghiozdane și rechizite cu vouchere valorice, astfel încât părinții și elevii să poată achiziționa exact produsele școlare pe care și le doresc!
Astăzi au sosit voucherele pentru rechizite pentru toți elevii și preșcolarii (inclusiv creșă) din Năvodari și au fost distribuite unităților de învățământ.
Facem precizarea că fiecare unitate de învățământ se va organiza și va decide modalitatea în care va distribui aceste tichete către elevi/părinți, urmând ca anunțurile să fie făcute de către educatori, învățători sau diriginți”, a declarat acesta.
Te-ar putea interesa și: Căminele studențești, arhipline. Ce măsuri ia Ministerul Educației până începe facultatea
foto: bani dați către educație
Preșcolarii primesc 125 de lei, inclusiv cei de la creșă, iar elevii din ciclul primar, gimnazial și liceal primesc câte 150 de lei.
Tichetele pot fi utilizate doar pentru cumpărarea de ghiozdane și rechizite școlare.
Programul social „Sprijinirea copiilor din familii dezavantajate prin acordarea de tichete sociale pe suport electronic pentru sprijin educațional” a întârziat încă de la înființare, fapt care a împiedicat elevii să-și cumpere la timp materialele necesare pentru noul an școlar.
Nici pentru noul an școlar 2024-2025, elevii din clasele primare și gimnaziale, precum și preșcolarii care au nevoie de tichetele educaționale în valoare de 500 de lei pentru a achiziționa rechizite și îmbrăcăminte, nu le vor primi înainte de începerea școlii.
Ordonanța de Urgență nr. 83/2023 prevede că cererile pentru tichete trebuie depuse în termen de „25 de zile calendaristice de la începutul cursurilor”. Deci, care ar mai fi logica pentru sprijinirea familiilor care nu au posibilitatea să achiziționeze rechizite școlare?
Te-ar putea interesa și: O nouă materie în școli din septembrie! Ministerul Educației ia măsuri cu privire la hărțuirile online