- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

2.2 miliarde de euro pentru spitalele din România! Vestea vine de la ministrul Alexandru Rafila. „Cel mai important proiect strategic în infrastructura spitalicească din ultimii 30 de ani din România a fost aprobat!”

22 Feb, 18:09 • Polojan Tudor
Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a făcut anunțul mult așteptat de români. Spitalele din România vor beneficia, în sfârșit, de fonduri.
2.2 miliarde de euro pentru spitalele din România! Vestea vine de la ministrul Alexandru Rafila. Cel mai important proiect strategic în infrastructura spitalicească din ultimii 30 de ani din România a fost aprobat!

„Cel mai important proiect strategic în infrastructura spitalicească din ultimii 30 de ani din România” – așa denumește ministrul Sănătății proiectul în valoare de 2.2 miliarde de euro care are ca scop refacerea spitalelor din țară. Rafila a anunțat printr-o postare pe Facebook că acesta a fost aprobat, scrie antena3.ro.

Ministrul a declarat că împreună cu o echipă de profesioniști din Ministerul Sănătății a investit extrem de multe ore de muncă, totul pentru a fi sigur că acest proiect devine realitate în următorii 3 ani.

„Ceea ce vreau să subliniez este că ne aflăm în fața unui proiect de echipă, care nu ar fi fost posibil fără sprijinul conducerii Partidului Social Democrat, fără munca specialiștilor în management medical și fără implicarea și efortul autorităților publice locale.”, a mai completat el.

Rafila este de părere că aceste proiecte vor reprezenta punctul de turnură în ceea ce privește investițiile în sistemul public de sănătate din țara noastră. Finalizarea majorității acestor investiții în anul 2026 va deschide calea dezvoltarii strategice și planificate în infrastructura spitalicească de care România are mare, mare nevoie.

Mai citește și: Banca Mondială dă alerta! România este una dintre cele mai expuse țări în fața unui cutremur istoric. „O repetare a cutremurului din 1977 ar fi devastatoare, pentru că mai mult de 75% din populație se află în zone cu un risc seismic ridicat”

43 de milioane de euro și 10 ani, de atât a fost nevoie pentru construirea Spitalului Speranței. Între timp statul doar promite. România își construiește singură drumul spre sănătate / sursa foto: dailybusiness.ro
43 de milioane de euro și 10 ani, de atât a fost nevoie pentru construirea Spitalului Speranței. Între timp statul doar promite. România își construiește singură drumul spre sănătate / sursa foto: dailybusiness.ro

România, țara spitalelor publice din bani privați

Spitalul de oncologie construit strict din donații

, numit și „Spitalul Speranței”, va fi gata în toamna anului 2023. Peste 350 .000 de persoane fizice și 7.000 de companii au făcut ca acest lucru să fie posibil.

O cauză a asociației „Dăruiește Viață” a reușit, în 10 ani, să facă ceea ce statul român nu a făcut! Spitale! Un spital de oncologie care va avea 9 etaje, 187 de paturi și 5 săli de operație pe o suprafață de 12.000 de metri pătrați. Prima unitate medicală de pe teritoriul României care este construită strict din donațiile cetățenilor și ale companiilor.

S-au strâns 43 de milioane de euro în 10 ani! Statul român, în acești 10 ani și nu numai, a promis nu doar spitale ci și renunțarea la politicienii corupți, a promis dreptate pentru cei care ard în cluburi sau în spitalele de stat unde nozocomialele sunt de gardă 24 din 24.

Cei care au făcut această minune să se întâmple sunt Oana Gheorghiu și Carmen Uscatu- cele două fondatoare ale Asociției „Dăruiește Viață„. Acestea au fost impresionate de povestea unui tânăr de doar 17 ani, Dragoș, bolnav de leucemie. Din dorința de a ajuta și de a dărui viață, cele două au început să caute diferite modalități de a strânge donații.

Te-ar mai putea interesa și: Ciucă anunță schimbări majore pentru turismul românesc! Obiectivele turistice vor fi finanțate de către stat. Care sunt domeniile țintă

Urmărește Daily Business pe Google News
Pasionat de tot ce înseamnă viață, de la scris până la bucătăria internațională, de la fotografie la istorie, de la muzică la abstract. Cu o dorință arzătoare de a spune lucrurilor pe nume, ... citește mai mult