- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

200.000 finanțare de euro pentru fiecare român. Cum poți primi banii GRATIS de la Guvern

18 Sep, 09:30 • Bumbeneci Diana
200.000 de euro finanțare pentru o categorie de români. Dosarele depuse la timp pot aduce fondurile nerambursabile direct în contul beneficiarilor.
200.000 finanțare de euro pentru fiecare român. Cum poți primi banii GRATIS de la Guvern

Se dau 200.000 de euro pentru o categorie de români. Guvernul a anunțat cine primește banii dacă depune dosarul cu actele necesare, conform unui proiect al Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor.

200.000 de euro finanțare pentru o categorie de români

Fermierii sunt cei care vor putea avea parte, în scurt timp, de o nouă linie de finanțare în valoare de până la 200.000 de euro/fermă, derulată de Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor. Finanțarea este gândită pentru sprijinul investițiilor de mediu în ferme model cu rol demonstrativ, iar prin intermediul acesteia, Guvernul are ca obiectiv principal să realizeze o rețea de ferme didactice în cadrul cărora elevii și studenții să poată învăța despre practicile prietenoase cu mediul.

Citește și: 30.000 de euro fonduri pentru fiecare român. Condiții de eligibilitate

Bugetul total al liniei de finanțare va fi de 11 milioane de euro și va fi împărțit în trei componente:

  • Reducerea poluării cu nitrați și amoniac: 5.500.000 euro;
  • Utilizarea durabilă a produselor de protecția plantelor: 3.500.000 euro;
  • Reducerea utilizării de antimicrobiene: 2.000.000 euro.

Valoarea finanțării pentru fiecare beneficiar va fi cuprinsă între 10.000 de euro și 200.000 de euro, cu o intensitate a sprijinului public nerambursabil de 90%. Consultantul Cosmin Măglaș a oferit mai multe detalii legate de finanțarea care va bucura milioane de români.

Finanțare fermieri
Finanțare fermieri

„Ministerul Mediului pregătește o măsură pentru fermele didactice, pentru crearea unei rețele de ferme care să fie exemple de bune practici în agricultură. Este un ghid în consultare publică, sperăm că va fi lansată cât mai curând, pentru că avem nevoie de astfel de bune practici și avem nevoie de a crea și a sprijin acei fermieri care respectă mediul. Nu sunt un fan neapărat al măsurilor verzi luate de europenii actuali, însă dacă avem fermieri care respectă aceste reguli, trebuie să fie și ei sprijiniți măcar prin aceste măsuri de finanțare.

Finanțarea va fi de 200.000 de euro, iar fermierul va trebui să se înscrie într-o rețea națională a acestor ferme didactice. Aștept cu nerăbdare lansarea măsurii, pentru că eu cred că va fi o măsură interesantă. Să ținem cont că maximul de suprafață cu care se poate înscrie o exploatație agricolă este de 800 de hectare. Prin urmare, fermele mici și fermele medii sunt cele care vor beneficia de această finanțare”, a explicat Cosmin Măglaș pentru AGRO TV.

Draftul ghidului de finanțare pentru această măsură se află în consultare publică și poate fi citit integral pe site-ul Ministerului Mediului.

Vezi și: Noi fonduri europene. Se dau GRATIS 100.000 de euro pe an

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult