- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

300.000 de euro pentru două camere și o debara! Cum arată apartamentul vintage din Cluj care a creat explozii în online?

23 Oct, 14:52 • Mălureanu Rebecca
Un apartament vintage din centrul Clujului, cu doar două camere și o debara, a făcut ravagii pe internet din cauza prețului cerut de 300.000 de euro. Proprietatea a stârnit diverse reacții în mediul online, majoritatea considerând suma colosală pentru ceea ce oferă. 
300.000 de euro pentru două camere și o debara! Cum arată apartamentul vintage din Cluj care a creat explozii în online?

Cu toții suntem obișnuiți cu prețurile pe care trebuie să le achite clujenii pentru locuințe. Cu toate că anunțurile de pe site-urile de specialitate sunt cât se poate de serioase, unele dintre acestea par realmente o glumă. Un exemplu bun este apartamentul vintage de 300.000 de euro care s-a viralizat în mediul online.

Apartamentul din Cluj, reacții pe măsura prețului

Proprietatea a devenit virală pe internet, iar suma solicitată pentru două camere, o bucătărie, o baie şi o debara este copleșitoare. Locuința se află pe strada Republicii din Cluj-Napoca, are suprafaţă de 76 de metri pătraţi și se află într-un imobil construit în anul 1960.

Proprietarul consideră că banii ceruţi se justifică prin locaţia centrală, dar şi prin faptul că apartamentul dispune de mijloace de transport în comun.

Cum arată apartamentul vintage din Cluj – Napoca

Apartamentul vintage din Cluj – Napoca este poziționat în centrul oraşului, chiar lângă Grădina Botanică Alexandru Borza, într-o zonă verde. La prețul pe care acesta îl cere de 300.000 de euro, vizitatorii cred că o să găsească o locuinţă modernă, reabilitată, în ciuda faptului că este într-un bloc vechi, construit în 1960.

Cu toate acestea, locuința este într-o stare deplorabilă, tot mobilierul fiind învechit, stricat şi murdar. Astfel, cumpărătorii acesteia ar trebui să investească o sumă colosală şi în recondiţionarea acesteia, pornind de la 0.

Apartamentul din Cluj este promovat pentru farmecul său retro și pentru localizarea sa centrală
Apartamentul din Cluj este promovat pentru farmecul său retro și pentru localizarea sa centrală

Citeşte şi: Un gigant se mută cu toate fabricile în România: Zalakerámia a închis în Ungaria, după deciziile lui Viktor Orban, şi se relochează la Cluj

„Avem plăcerea de a vă prezenta spre vânzare un apartament spațios în zona Centrală a orașului Cluj-Napoca, zona străzii Republicii. Având o suprafață utilă de aproximativ 76 mp, locuința este situată la parterul unei clădiri istorice, și este compartimentat astfel: 1 antreu, 1 bucătărie, 2 dormitoare, 1 hol, 1 baie, și o debara generoasă.

La imobil se mai adaugă și o boxă la subsol, de aproximativ 22 mp. Apartamentul este amplasat într-o zonă accesibilă, fiind facil accesul la centrul orașului, numeroase zone de interes și mijloacele de transport în comun.

Imobilul este mobilat și utilat, predându-se conform pozelor prezentate în anunț. Locuința are certificatul de performanță energetică în curs de finalizare, iar acesta se va preda noilor locatari în momentul semnării contractului de vânzare. Pentru informații suplimentare despre proprietate și vizionări, vă stăm cu drag la dispoziție! Informațiile din anunț au fost furnizate în prealabil de către proprietar”, este specificat în anunţ.

Preţurile apartamentelor din Cluj în continuă ascensiune

În ultimii ani, preţurile apartamentelor din Cluj – Napoca s-au majorat și cu 50%, potrivit unei statistici recente. Realitatea se observă şi pe site-urile de anunţuri, sumele cerute de proprietari fiind unele enorme. Așadar, preţurile medii pentru apartamentele noi și vechi au fost de 2.786 euro/metru pătrat, în august 2024.

Dacă ne referim la o garsonieră de aproximativ 40mp, cetăţenii din Cluj au fost nevoiţi să achite 111.440 euro în luna august, pe când prețul mediu al unui apartament cu două camere (55mp) a fost de 153.230 euro. Pentru o locuinţă cu trei camere, aceştia au cheltuit și peste 208.000 de euro.

Vezi și: Creditele ipotecare în 2024: Avantajoase sau nu pentru români?