- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

300 de noi locuri de muncă pentru români! Investiții masive pregătite de unul dintre cei  mai mari producători de mezeluri

01 Jun, 09:39 • Adrian Popovici
Cris-Tim, unul dintre cei mai mari producători de mezeluri a anunțat o investiție de 75 de milioane de euro. Compania vrea să deschidă 300 de noi locuri de muncă.
300 de noi locuri de muncă pentru români! Investiții masive pregătite de unul dintre cei  mai mari producători de mezeluri

Grupul Cris-Tim, unul dintre cei mai mari producători de mezeluri din România, a anunțat recent un plan ambițios de investiții de peste 75 de milioane de euro. Această inițiativă este menită să creeze 300 de noi locuri de muncă pentru români și să consolideze poziția companiei pe piața locală și internațională. Investițiile masive vor fi realizate în cadrul programului Investalim, care va acoperi jumătate din suma totală, transmite Agerpres.

Radu Timiș Jr., CEO al Cris-Tim, a declarat că obiectivul principal este ca producătorul de mezeluri să devină un lider incontestabil în sectorul agroalimentar din România în următorii trei până la cinci ani.

De asemenea, compania își propune să extindă operațiunile în regiunea Balcanilor și Europa Centrală și de Est. Această strategie de extindere a fost deja demarată, Cris-Tim intrând pe noi piețe internaționale, precum Grecia, Republica Moldova și Georgia, la sfârșitul anului 2023. În prezent, produsele companiei sunt exportate în 20 de țări.

Cris-Tim, unul dintre cei mai mari producători de mezeluri din România
Cris-Tim, unul dintre cei mai mari producători de mezeluri din România

Te-ar putea interesa și: Radu Timiş Junior, tânărul care conduce Cris-Tim, imperiul de sute de milioane de euro al tatălui său. Drumul său către afacerea familiei

Producătorul de mezeluri, gata să se extindă pe piețe din Balcani

„Ne dorim să fim printre primii care fac parte din programul Investalim, iar odată cu acest proiect să contribuim la dezvoltarea amprentei economice în comunitate prin crearea a peste 300 de noi locuri de muncă. Viziunea mea este ca, în trei-cinci ani, să ne consolidăm poziţia de lider al sectorului agroalimentar din România şi să începem scalarea business-ului în regiunea Balcanilor şi a Europei Centrale şi de Est”, a spus Radu Timiş Jr., CEO al Cris-Tim.

În plus, fabrica de mezeluri de la Filipeștii de Pădure a fost recent vizitată de premierul României, Marcel Ciolacu, transmite Cris-Tim. După cum explică firma, de la fondarea fabricii, localitatea a devenit un punct de referință pe harta producătorilor din sectorul agroalimentar.

„Evenimentul a avut loc la aproape un sfert de veac de când Radu Timiş Sr. a decis să investească într-o zonă defavorizată, in Filipeştii de Pădure, localitate aflată la mai puţin de 100 de km de Bucureşti şi circa 30 de km de Ploieşti, punând-o astfel pe harta celor mai mari producători din sectorul agro-alimentar”, se mai arată în comunicatul producătorului de mezeluri.

Strategia de dezvoltare a producătorului de mezeluri include parteneriate externe solide și extinderea pe noi piețe internaționale. Investițiile semnificative planificate vor permite Cris-Tim să își mențină poziția pe piața locală. Programul Investalim, derulat de Ministerul Agricultuurii și care are un buget de 600 de milioane de lei, va juca un rol crucial în finanțarea acestei expansiuni.

Citește și: Românii încep să mănânce mai puține mezeluri. Cris-Tim resimte o scădere bruscă a consumului per familie