- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

321 de milioane de lei rezervați pentru înscriere persoanelor în Programul Casa Verde Fotovoltaice!

03 Oct, 18:38 • Mălureanu Rebecca
Înscrierile pentru Regiunea Sud-Muntenia în Programul Casa Verde Fotovoltaice s-au încheiat. Reprezentanții Administraţiei Fondului pentru Mediu au menționat că pentru această regiune bugetul alocat a fost de 320 de milioane, înscriindu-se 10.700 de persoane fizice.
321 de milioane de lei rezervați pentru înscriere persoanelor în Programul Casa Verde Fotovoltaice!

Reprezentanţii Administraţiei Fondului pentru Mediu

au făcut anunțul, joi sesiunea de înscriere a persoanelor fizice în cadrul Programului privind instalarea sistemelor de panouri fotovoltaice pentru producerea de energie electrică în regiunea Suf-Munteania s-au încheiat!

321.000.000 lei a fost bugetul alocat pentru această regiune și a fost rezervat în întregime pentru înscrierea unui număr de 10.700 de persoane fizice.

În ce zone se mai poate face înscrierea în program?

 Programul Casa Verde Fotovoltaice
Programul Casa Verde Fotovoltaice!

Poți citi și: Panouri fotovoltaice plutitoare pe şapte lacuri de acumulare de pe Olt. Parteneriat între Hidroelectrica şi compania Masdar din EAU

”Îi felicit şi pe locuitorii din Regiunea Sud-Muntenia care s-au înscris în programul Casa Verde Fotovoltaice care şi-au arătat interesul foarte mare în accesarea fondurilor cu finanţare AFM. Lansarea programului în Regiunea Sud-Muntenia marchează un moment important în eforturile noastre de a sprijini gospodăriile să adopte surse de energie regenerabilă. Acest program oferă oportunitatea de a investi în viitorul energetic al fiecărei familii, contribuind la reducerea costurilor şi la protejarea mediului”, a declarat preşedintele AFM, Laurenţiu-Adrian Neculaescu.

Reprezentanţii Administraţiei Fondului pentru Mediu au precizat că va urma înscrierea pentru Bucureşti – Ilfov, în 4 octombrie, bugetul alocat depășiind 114 milioane de lei, în Regiunea Sud-Vest – judeţele Dolj, Gorj, Mehedinţi, Olt şi Vâlcea, iar în 7 octombrie, buget alocat este de aproape 200 de milioane de lei, în Regiunea Vest – judeţele Arad, Caraş-Severin, Hunedoara şi Timiş, în 8 octombrie, buget alocat 229 de milioane de lei.

Pe lângă asta, în data de 9 octombrie se pot înregistra în acest program instituțiile religioase din toate regiunile, pentru care bugetul alocat este de peste 20 de milioane de lei.

Mai mult decât atât, s-au finalizat înscrierile din regiunile Nord-Vest, Centru, Nord-Est, Sud-Est şi Muntenia.
Bugetul total alocat Programului Casa Verde Fotovoltaice este de două miliarde de lei.

Reprezentanţii AFM au ținut să precizeze că perioada de înscriere în cadrul programului începe la ora 10.00 şi se termină la ora 23.59 indiferent de regiune, în limita limita fondurilor disponibile. cei ce beneficiază pot primi o finanțare de până la 30.000 lei pentru cumpărarea şi montarea unui sistem de panouri fotovoltaice şi a unei instalaţii de stocare a energiei electrice produse din surse regenerabile, cu condiţia suportării unei contribuţii proprii a beneficiarului de 3.000 lei.

Ai mai putea citi și: Proiectul prin care gospodăriile beneficiază de panouri fotovoltaice de 10.000 de euro. Află despre ce este vroba!