- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

434 de milioane de lei ajutor de stat pentru români. Cine poate fi eligibil

07 Aug, 09:30 • Bumbeneci Diana
Un nou proiect major pe masa Guvernului: 434 de milioane de lei ajutor de stat pentru o categorie de români.
434 de milioane de lei ajutor de stat pentru români. Cine poate fi eligibil

Ajutor de stat pentru o categorie de români. Printr-un proiect de hotărâre pus marți în dezbatere publică pe site-ul Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR), Guvernul intenționează să majoreze valoarea schemei de sprijin de la Guvern pentru reducerea accizei la motorina utilizată în agricultură.

Un nou ajutor de stat pentru români

În cazul anului în curs, prin Hotărârea Guvernului nr. 55/2024, suma totală acordată schemei de ajutor de stat este de 270 de milioane de lei. Conform MADR, din această sumă, prin ordine ale ministrului agriculturii și dezvoltării rurale, a fost utilizată suma de 223.079,877 mii lei reprezentând plăți în cadrul schemei de ajutor de stat aferente trim. IV 2023 și trim. I 2024. În aceste condiții, suma disponibilă pentru efectuarea de plăți în continuare, respectiv plăți aferente trim. II 2024, este de 46.920.123 lei.

Citește și: Veste majoră pentru pensionari. Simona Bucura Oprescu: „Vor fi pensionari care, după 1 septembrie, vor avea categoric avantaje”

ajutor de stat
ajutor de stat

Având în vedere că bugetul disponibil de 46.920,123 mii lei poate asigura numai plata parțială a sumelor solicitate de Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură aferent acordării ajutorului de stat pentru trim. II 2024, este imperios necesară măsura suplimentării bugetului inițial de 270.000,00 mii lei, pentru asigurarea integrală a sumelor de plată ce vor fi solicitate de către Agenție”, se arată în nota de fundamentare a proiectului de hotărâre.

În acest sens, prin noul act normativ se suplimentează bugetul prevăzut pentru anul 2024 pentru schema de ajutor de stat pentru reducerea accizei la motorina utilizată în agricultură se suplimentează cu suma de 164 de milioane de lei, de la 270 de milioane de lei la 434 de milioane de lei.

Ai mai putea citi: Ajutor de stat APIA pentru o categorie de români. Documentele trebuie depuse până pe 31 iulie

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult