- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

50 de milioane de lei dispăruți la Casa Unirea. Florin Barbu trimite Corpul de Control pentru a face lumină

09 Oct, 18:31 • Bugiu ⁠Ana Maria
Florin Barbu a trimis Corpul de Control la Casa Unirea după sesizări legate de sume de peste 50 de milioane de lei neîncasate. Raportul de inspecție fiscală a fost trimis către organele de cercetare penală.
50 de milioane de lei dispăruți la Casa Unirea. Florin Barbu trimite Corpul de Control pentru a face lumină

Ministrul Agriculturii, Florin Barbu, a anunțat că a trimis Corpul de Control la Casa Unirea după ce a primit sesizări privind sume de peste 50 de milioane de lei alocate și neîncasate de la trei societăți comerciale. După perchezițiile desfășurate, raportul de inspecție fiscală a fost transmis organelor de cercetare penală pentru a investiga situația și a recupera banii, potrivit news.ro.

„La Casa Unirea au fost anumite sesizări făcute de AGA către ministrul Agriculturii. În acel moment, am luat decizia să trimit Corpul de Control în verificare, pentru că erau sume alocate prin Casa Unirea de peste 50 de milioane de lei şi neîncasate, de la 3 societăţi comerciale”, a spus ministrul Florin Barbu, după şedinţa de Guvern.

Te-ar mai putea interesa și: Ministrul Agriculturii, intervenţie la vârful Comisiei Europene. Florin Barbu cere sprijin urgent pentru fermierii afectaţi de secetă

foto: Casa Unirea

50 de milioane de lei dispăruți la Casa Unirea. Florin Barbu trimite Corpul de Control pentru a face lumină

Ministrul Agriculturii, Florin Barbu, și-a exprimat încrederea în organele de cercetare penală pentru a rezolva situația privind sumele neîncasate de Casa Unirea. El a spus că și-a îndeplinit datoria, trimițând sesizările și raportul de inspecție fiscală către autoritățile competente, și așteaptă un răspuns clar în urma anchetei.

„În momentul de faţă, am încredere în organele de cercetare penală, să îşi facă treaba şi îmi doresc ca banii să se cheltuie eficient şi (.) prin acel raport de inspecţie fiscală şi măsurile luate de organele de cercetare, Ministerul Agriculturii şi Casa Unirii să recupereze banii de la aceste societăţi comerciale.

Detaliile sunt în anchetă, eu mi-am făcut datoria, am sesizat organele de cercetare penală, sper să îşi facă treaba şi să avem un răspuns clar de la aceste instituţii”, a subliniat ministrul Agriculturii.

Miercuri au avut loc 60 de percheziții în București și 12 județe, într-un dosar de abuz în serviciu legat de Casa de Comerț Unirea. Ancheta vizează suspiciuni privind contracte încheiate cu fermieri, iar prejudiciul estimat adus statului este de 10 milioane de euro.

Te-ar mai putea interesa și: România este pe locul 1 la cel mai bun pui din Europa. Florin Barbu: „Ajungem undeva la 180 de milioane de pui pe care îi vom exporta”