- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

500 de vouchere, în valoare de 5 milioane de euro, pentru acești români. Cine poate primi banii

09 Aug, 18:07 • Preda Silvia
Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării a anunțat că lansează o investiție majoră. 500 de vouchere, în valoare de 5 milioane de euro, pentru acești români!
500 de vouchere, în valoare de 5 milioane de euro, pentru acești români. Cine poate primi banii

Ministerul Cercetării, Inovării şi Digitalizării

lansează o investiţie din Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă prin care se va finanţa cu 500 de vouchere, în valoare de 5 milioane de euro, dezvoltarea programelor de mentorat „Orizont Europa”.

Mai exact, statul finanțează cu 500 de vouchere în valoare de 5 milioane de euro pregătirea cercetătorilor români pentru a accesa fondurile de peste 90 de miliarde de euro din programul-cadru Orizont Europa.

Concret, finanţăm scrierea de proiecte pentru accesarea fondurilor de peste 90 de miliarde de euro din programul Orizont Europa – 1,1 milioane de euro, 300 de stagii de lucru de 3 luni în organizaţii puternice de cercetare-dezvoltare, care au experienţă în scrierea şi implementarea de proiecte finanţate prin programele -cadru de CDI ale Uniunii Europene, pentru cercetători, medici şi cadre universitare

– fiecare stagiu beneficiază de o finanţare de 3.300 euro pe lună, integrarea în consorţii europene pentru participarea la competiţiile de proiecte în cadrul Orizont Europa – 130.000 euro”, a scris Bogdan Ivan pe Facebook.

Citește și: Vouchere alimente 2024. Românii cu venituri mici vor primi o nouă tranșă din voucherele sociale în august

vouchere
500 de vouchere, în valoare de 5 milioane de euro, pentru dezvoltarea programelor de mentorat

Va mai fi finanţată cu 800.000 de euro utilizarea infrastructurii luminii extreme în fizică nucleară.

„Propunerile de proiecte sunt acceptate conform criteriului primul venit, primul servit”, a transmis ministrul.

Apelul de proiecte se deschide pe 14 august, iar cererile de finanţare se transmit electronic la https://proiecte.pnrr.gov.ro.

Vouchere pentru comunitatea științifică din România

Beneficiarii eligibili ai acestei investiții pot fi întreprinderi cu activitate de cercetare-dezvoltare menționată în statut (cod CAEN 72), precum și organizațiile de cercetare-dezvoltare care desfășoară o activitate economică în cadrul proiectului, pe teritoriul României.

Propunerile de proiecte sunt acceptate la finanţare conform criteriului primul venit, primul servit.

Depunerea cererilor de finanțare va fi continuă până la epuizarea bugetului alocat, dar nu mai târziu de 30.11.2025.

Aceste finanțări vor fi acordate în temeiul unei scheme de ajutor de minimis. Plata ajutorului se efectuează până la data de 30 iunie 2026, în limita bugetului alocat.

Lista finală a cererilor de finanțare acceptate la finanțare va fi publicată pe pagina web https://proiecte.pnrr.gov.ro și https://www.mcid.gov.ro.

Vezi și: Vouchere de aproape 4.000 de euro pentru o categorie de români. Anunț major la Ministerul Justiţiei