- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

650 de blocuri rămân fără apă caldă din cauza lucrărilor la rețeaua de termoficare. Ce zone sunt afectate?

01 Oct, 17:02 • Mălureanu Rebecca
650 de blocuri din București rămân fără apă caldă din cauza lucrărilor de înlocuire, modernizare şi reparaţii la reţeaua de termoficare. Zonele afectate sunt în sectoarele 1, 2, 3, 4 şi 5 din capitală.
650 de blocuri rămân fără apă caldă din cauza lucrărilor la rețeaua de termoficare. Ce zone sunt afectate?

Compania Municipală Termoenergetică București (CMTEB) S.A. a  transmis că se vor efectua lucrări de înlocuire şi de reparaţii pe conductele reţelei termice, în zone din sectoarele 1, 2, 3, 4 şi 5 din Capitală. Aproape 650 de blocuri rămân fără apă caldă săptămâna aceasta.

Sute de blocuri fără apă caldă în capitală

Vor avea loc lucrări la reţeaua termică primară – conductă Dn 500 mm, în zona Căii Griviţa din Sectorul 1. Aici se vor executa lucrări de reparaţie a conductelor, care impun sistarea furnizării agentului termic primar pentru apă caldă către 5 puncte termice (20 de blocuri şi imobile) până în 2 octombrie, ora 23.30. Anul de punere în funcţiune a conductei din această zonă este 1981, această porţiune de reţea având aproape 45 de ani de funcţionare.

Se va lucra și la reţeaua termică primară – conducte cu diametre de 600 mm/700 mm/900 mm, în zona străzilor Orzari, Vidraru, Episcop Damaschin, Apostol Margarit şi a Şoselei Mihai Bravu din Sectorul 2. În zona vizată se vor executa lucrări de modernizare în cadrul proiectului „Reabilitarea sistemului de termoficare aferent Magistralei II Sud – Lot 1 – Obiectiv 4 – tronson C4MB – CM43” şi lucrări de reparaţie a conductelor, care impun sistarea furnizării agentului termic pentru apă caldă către 5 puncte termice (79 de blocuri) până la 5 octombrie, ora 23.00. Conducta din această zonă a fost pusă în funcțiune  în 1987, porțiunea de rețea având peste 35 de ani de funcționare.

Citește și: Autostrada București: Visul se îndepărtează! Nicio șansă de finalizare până în 2028, lucrările sunt încă neîncepute

Alte eforturi vor fi făcute la reţeaua termică primară – conductă Dn 1.000 mm, în zona străzii Ştirului şi a Şoselei Mihai Bravu din Sectorul 3. Se vor executa lucrări de modernizare în cadrul proiectului „Reabilitarea sistemului de termoficare aferent Magistralei II Sud – Lot 1 – Obiectiv 1 – tronson CS5 Bobocica – C4MB” şi lucrări de reparaţie a conductelor, care impun sistarea furnizării agentului termic pentru apă caldă către şase puncte termice (126 de blocuri) până în 5 octombrie, ora 23.00.  Conducta funcționează din 1975, iar porţiunea de reţea are aproximativ 50 de ani de funcţionare.

Simultan, se vor desfăşura lucrări la reţeaua termică primară – conducte Dn 700 mm, în zona Şoselei Mihai Bravu din Sectorul 3. Se vor executa lucrări de modernizare din cadrul proiectului „Reabilitarea sistemului de termoficare pe o lungime de 32 km aferent Magistralei II Sud – Obiectiv 3 – tronson C02 – CM43”, care impun sistarea furnizării agentului termic pentru apă caldă către 3 puncte termice (31 de blocuri) până în 5 octombrie, ora 23.00. Anul de punere în funcţiune a conductei din această zonă este 1968, această porţiune de reţea având peste 50 de ani de funcţionare.

Apă caldă
Apă caldă

Şi în zona Şoselei Mihai Bravu din Sectorul 3 se vor face lucrări la reţeaua termică primară – conductă Dn 700 mm. Aici se vor executa lucrări de modernizare din cadrul proiectului „Reabilitarea sistemului de termoficare aferent Magistralei II Sud – Lot 1 – Obiectiv 4 – tronson C4MB – CM43”, care impun sistarea furnizării agentului termic pentru apă caldă către 5 puncte termice (56 de blocuri) până în 5 octombrie ora 23.00. Anul de punere în funcţiune a conductei din această zonă este 1986, această porţiune de reţea având 38 de ani de funcţionare.

De asemenea, se va interveni la reţeaua termică primară – conductă Dn 700 mm pe Şoseaua Olteniţei din Sectorul 4. Se vor executa lucrări de deblindare şi de reîntregire a conductelor, care impun sistarea furnizării agentului termic pentru apă caldă către 8 puncte termice (89 de blocuri şi 5 agenţi economici) până în 4 octombrie, ora 23.00. Anul de punere în funcţiune a conductei din această zonă este 1982, această porţiune de reţea având peste 40 de ani de funcţionare.

Alte lucrări se defăşoară la reţeaua termică primară – conductă Dn 500 mm în zona intersecţiei Calea 13 Septembrie cu strada Petre Ispirescu din Sectorul 5. Se va lucra remedierea unei avarii, care impune încetarea furnizării agentului termic pentru apă caldă către 13 puncte termice (246 de blocuri) până în 3 octombrie, ora 23.00. Conducta din zonă funcționează din 1989, iar porțiunea de reţea are 35 de ani de funcţionare.

”Dispeceratele Companiei Municipale Termoenergetica Bucureşti şi echipele de intervenţie lucrează în regim permanent pentru soluţionarea problemelor apărute. Vă reamintim faptul că termenele iniţiale de repunere în funcţiune a sistemului de termoficare sunt estimate înainte de deschiderea şantierelor şi decopertarea galeriilor. Finalizarea lucrărilor depinde de complexitatea acestora, care este în directă legătură cu starea de degradare a conductelor”, a transmis compania.

Pentru mai multe informații se poate contacta numărul de telefon 031.9442 sau 0800.820.002, de asemenea se recomandă folosirea aplicaţiei Termoalert.

Vezi și: Autostrada A7 își face intrarea! În ce stadiu se află lucrările de la Ploiești la Pașcani